четвъртък, 28 ноември 2013, 11:41 ч.

Коледни добавки

Депутатите връщат 15 млн. в бюджета: Отиват за пенсии

BNews.bg

Депутатите връщат 15 млн. в бюджета: Отиват за пенсии

Народното събрание връща 15 милиона лева в централния бюджет и предлага те да бъдат използвани за изплащане на еднократна добавка на пенсионерите през декември 2013 г.

Парламентът връща 15 млн. лв. от парите си за 2013 г. в централния бюджет.

Депутатите предлагат спестените средства да бъдат използвани за изплащане на коледните добавки на пенсионерите през декември.

Това пише в писмо до финансовия министър Петър Чобанов парламентарният шеф Михаил Миков.

За връщането на парите в бюджета стана ясно още преди месец. Тогава, обаче, беше съобщено, че сумата от която се отказват депутатите е 12 млн. лв.

Той посочва, че икономиите са от предвидените средства за преустройството на зала "Света София" в бившия партиен дом в пленарна зала,

което бе старо решение.

За целта бяха заделени 12 722 000 лв., натрупани за времето от 2008 до 2012 г.

Само за 2013 г. сумата за реконструкцията на залата е 2 278 000 лв.

По предложение на Миков обаче преустройството на новата пленарна зала бе отложено и парламентът няма да се мести на този етап.

Припомняме, че правителството отпуска по 50 лв. на най-бедните пенсионери, чиито пенсии са до линията на бедност - 251 лв. Така 1,7 млн. хора от третата възраст за пръв път от 4 г. ще вземат коледни добавки.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари