четвъртък, 28 ноември 2013, 15:30 ч.

Тройното убийство

Извергът, заклал 4-годишния си брат, пак на съд

BNews.bg

Извергът, заклал 4-годишния си брат, пак на съд

Върховният касационен съд отново ще решава делото на подсъдимия Димитър Кънчев, обвинен за тройното убийство в кв. „Гео Милев” в столицата през 1997 г. Въпреки че през май висшите магистрати се произнесоха окончателно по казуса, станало ясно, че един от съдиите в състава е участвал като съдия и на второинстанционното производство.

Върховният касационен съд отново ще решава делото на подсъдимия Димитър Кънчев, обвинен за тройното убийство в кв. „Гео Милев” в столицата през 1997 г.

Това ще стане на 6 май, когато страните по делото отново ще бъдат изслушани.

Въпреки че през май висшите магистрати се произнесоха окончателно по казуса, адвокатът на Кънчев поиска съдът отново да преразгледа случая и да се произнесе.

От пресофиса на ВКС припомнят, че след тази жалба,  делото е разгледано в открито съдебно заседание на 9 октомври т.г. и обявено за решаване.

В хода на проучване на делото, обаче, съдебният състав открил, че

член на състава – съдия Севдалин Мавров и участвал в делото и като съдия в Софийския апелативен съд.

През 2000 г. съставът, в който е участвал, се е произнесъл по доказателствени искания.

При тези данни, съдебният състав на ВКС намира, че участието на съдия Мавров би могло да породи съмнения в непредубедеността и безпристрастността на състава, поради което следва той да бъде отведен.

Определен е друг член на съдебния състав измежду възможните за участие съдии от Наказателната колегия, поясняват още от ВКС.

Припомняме, че кърватата семейна драма се разигра преди 16-години в столичния квартал "Гео Милев", където бяха намерени

простреляни и наръгани с нож Николай Кънчев, жена му Миглена, а 4-годишният им син беше заклан.

Обвиненият за кървавото престъпление Димитър Кънчев заяви, че е невинен на заседание на Върховния касационен съд през януари тази година.

Той оправда със самопризнанията си с факта, че след ареста на 3 трети март 1997 г. бил инжектиран с ампула от 10 мл диазепам.

Прокурорът обаче го парира, като припомни, че Димитър с изключителна точност и подробности е разказал как точно е извършил трите убийства.

Пред разследващите той обяснил с подробности как взел пистолета на баща си, който се е намирал в спалните на апартамента на горен етаж, където не би могъл да влезе чужд човек.

При първоначалните разпити Димитър Кънчев разказал, че убил баща си в стаята му и после произвел втори изстрел, след като той се скрил зад вратата на банята. Миглена, мащехата на Димитър, се появила след стрелбата да пита какво се случва, и тогава е застреляна.

След това отишъл в другата стая, където 4-годишният му брат гледал телевизия. Взел една възглавница, сложил я върху главата му и с нож му прерязал гърлото, за да не го издаде какво е направил.

После му се сторило, че родителите му още са живи и със същия нож ги намушкал.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • парен - 19:24, 28 ноем.

    ей тоя гаден помак мавров,навсякъде иска да участва още ли дишаш помако,толкова клетви една ли не те хвана,ахрянино!!!!!

Напиши коментар

Коментари