неделя, 08 декември 2013, 22:15 ч.

БОРКОР в мъгла

Така и не разбрах какво иска Борисов!

BNews.bg

Така и не разбрах какво иска Борисов!

Шефката на БОРКОР Елеонора Николова обяви, че ръководената от нея институция работи. Тя обаче не обясни с какво точно се занимават служителите й, чиято годишна издръжка е 5 млн. лв.

Директорът на Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, познат още като БОРКОР, Елеонора Николова отрече твърденията за безразборно харчене на пари, без да се върши работа.

Тя обясни, че центърът вече работи активно, тъй като досега се е изграждал и хората са се обучавали.

Пред btv тя се опита да опровергае няколко „мита“ относно ръководената от нея структура с неясни функции.

Първият мит бил свръхбюджетът й.

“5 млн. е бюджетът на година за БОРКОР, но ние използваме много техника, със сложна дейност тези пари не са толкова много. Мит номер 2 е, че не работим. И това не е вярно. Всъщност някои не искаха да разберат, че центърът се изграждаше, обучаваха се хора от администрацията. Работеха се софтуерни и хардуерни продукти, това иска време“, каза Николова.

Тя напомни, че предишният премиер Бойко Борисов постоянно й е казвал, че не е доволен от работата на центъра.

“Какво искаше той, аз така и не разбрах“, поясни Николова.

Като пример за добре свършена работа Николова посочи, че са били открити корупционни схеми в Закона за електронното управление, както и в модела за обществените поръчки. Там са били спестени на държавата 1 млрд. лв.

След намесата в закона, постъпил по време на служебния кабинет, е била премахната цяла една глава от него и така е отпаднала "възможността“ за раздаване на 35 млн. лв.

По думите й, няма да има закон, излязъл от Министерски съвет, който да не се произнесат експертите й. „Имаме вече четири становища по законопроекти - Закона за туризма, за здравето, за митниците и Наказателния кодекс. Сега се работи по Закона за земите. Няма да има закон, който да не е минал през нашия анализ за слаби места и нормативна възможност за корупционни практики“, каза тя.

Премиерът Пламен Орешарски не смята да закрива БОРКОР, посочи Николова и цитира негово интервю, в което той заявява, че борбата с корупцията е преди всичко превенция.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • ти да видиш! - 18:54, 09 дек.

  а политкурвата бюр-еков? - 18:52, 9 дек Борисов е канен и приет навсякде!Резил за комунета и капутинци -никой никъде не ги кани, нищо, че след организирания пуч узурпираха властта:-))) както се казва никой не ви бръсне за слива, другари:-)) като свършите с тефтерчето, заемете се с офшорката на политкурвата ИбрикБюреков - там всичко е написано черно на бяло:-)))

 • Сава - 15:54, 09 дек.

  Има ли нормален човек,който да приеме действията на този самовлюбен илитерат.Но с мутрата Боко,слушалката Цв.Цв, плевенската юридическа школа- Цецка толкова. Пази боже Бьлгария от тази паплач

 • Васко - 15:52, 09 дек.

  В цялата българска история не е имало и дано никога повече да няма толкова тъпо, арогантно, нагло и продажно посмешище като Борисов. Този, заедно с цялата му шайка дебели, мазни и прости маймуни, включително и президентът му, трябва да бъдат изритани,

 • оставете Борисов... - 12:59, 09 дек.

  Г-жо БорКор, оставете Борисов! Не сте била разбрала какво иска Борисов... Ами поне да бяхте разбрала, поне КАКВО ЗАКОНЪТ ИСКА ОТ ВАС!

 • БОРКОР - 12:43, 09 дек.

  БОРКОР: Разхищение на 5 милиона, годишно за 155 държавни държанки и нито дума за к.п.д. (койфициент на полезно действие) е те това не го разбрирам, а Вие?...

 • Осветен - 11:26, 09 дек.

  ...искал да каже ,че не вършите работа и за 5лв , а харчите 5 млн. !? Какви корупционни схеми сте открили,к"ви 5 лв? Партньорите ни в ЕС ни смятат за най-корумпираната държава в общността! Контрабандата по митниците си върви и така....

 • Бай Генчо - 08:29, 09 дек.

  Стара чанта - мачкан лак... Започнала е да пръска пари за любов с млади момчета, но това няма да я направи по-умна!

 • Омерзена - 00:20, 09 дек.

  Боже, сложили вълка да пази кошарата ! Още ли Орешарски я държи на този пост, той не знае ли кой я назначи - Бочко от Банкя, както казва Ицо. Колко партии смени, до колко лидери се отърка ,само и само да е със служба и да бърка в кацата. Няма друг кмет на Русе, избран с 27 % - цигански гласове, толкова спорен за сделки, определено корупционни и във вреда на града. Жална й майка на държавата ни !

Напиши коментар

Коментари