вторник, 10 декември 2013, 7:45 ч.

Заплаха

Изтичане на газ спря транспорта във Варшава

BNews.bg

Изтичане на газ спря транспорта във Варшава

Централната гара във Варшава беше евакуирана заради голямо изтичане на газ. Поради опасност от експлозия беше спряно движението по околните улици, както и автобусният транспорт.

Централната гара във Варшава е евакуирана заради голямо изтичане на газ. Спряно е движението по близки улици, както и автобусният транспорт.

Това съобщи полското държавно радио, цитирано от РИА "Новости".

Представителят на полската противопожарна служба Михаил Конопка потвърди заплахата от експлозия.

За да бъде ограничена тя, бе прекратено и подаването на газ в района, проветряване на затворените помещения, а специалисти от аварийната служба замерваха концентрацията на газ и търсеха източника на изтичането.

Подобно изтичане на газ доведе до човешки жертви в полската столица през 1979 г. Тогава имаше експлозия в разположената на половин километър от Централната гара сграда на банка. Загинаха 49 души, а 136 бяха ранени.

Сградата бе напълно разрушена. Причината - грешка на шлосер, който твърде силно затегнал гайка на фланеца на газовата тръба. В резултат на това, с настъпването на зимните студове, тръбата се спукала и започнало изтичане на газ в мазето на сградата, който се взривил.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари