сряда, 11 декември 2013, 10:47 ч.

Тънък спец

Марковски отложи „Белнейски“ с пореден финт

BNews.bg

Марковски отложи „Белнейски“ с пореден финт

Делото за убийството на сестрите Белнейски бе отложено пред Върховния касационен съд, по искане на адвокатът на подсъдимия Лазар Колев - Димитър Марковски.

Адвокат Димитър Марковски за пореден път финтира съда с номер за отлагане на дело.

Този път това се случи във Върховния касационен съд, където трябваше да се проведе заседание по делото за убийството на сестрите Белнейски, като пред трета, последна инстанция.

Невероятно странното искане - че подсъдимият Лазар Колев не се бил запознал с материалите по делото и искал да ги прочете, бе уважено от съда и той насрочи следващото заседание за 20 януари.

Пред журналисти Фани и Стоимен Белнейски обясниха, че тези номера са им до болка познати

и няма да се изненадат, акто следващия път последва ново отлагане. Родителите на убитите момичета отрекоха за пореден път да са сключвали сделка с някого или пък да са получавали подкуп, за да поискат от ВКС връщане на делото, след като то беше стигнало до финал веднъж.

През октомври м.г. ВКС вече върна за второ раглеждане от Пловдивския апелативен съд делото, по искане на родителите на момичетата.

Според семейство Белнейски истината не е излязла наяве след приключването на процеса.

Фани Белнейска се позова на информация от бившия шеф на полицията в Пазарджик, който при случайна среща преди 2 години й доверил, че убийците на дъщерите й са трима.

Георги Стоицев ми каза, че извършителите са трима, категорична бе Белнейска. Самият Стоицев пък на 6 април м.г. по ТВ7 съобщи, че е убеден, че има поне още един в това престъпление.

Заслугата за задържането на Лазар Колев е основно негова и на ръководения от него екип. По натривките, които са взети от момичетата, било ясно, че има поне втори участник.

От самото начало имахме ДНК профил на двама души. Винаги се е твърдяло, че са няколко души - двама, трима...,

обясни бившият шеф на полицията в Пазарджик. Според него ДНК пробите показват, че първоначално заподозреният вуйчо на Лазар Колев не е участвал в убийствата.

Към днешната дата семейство Белнейски смята, че разследващите са си свършили почти на сто процента работата и че са работили в посока да намерят и втори извършител или съучастник в зверството над децата им.

Те вярват, че Колев е виновен, а сега чакат ВКС да се произнесе последно и отсякоха, че повече няма да искат възобновяване на процеса.

На 28 юни т.г. Пловдивския апелативен съд за втори път прочете присъда "доживотен затвор без замяна"

на подсъдимия Лазар Колев.

Колев получи най-тежкото наказание, за това, че на 28 януари 2006 год., с цел да бъдат прикрити други престъпления - (изнасилване и блудство), при условията на опасен рецидив, с особена жестокост умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски.

Съдът разпореди още той да заплати на родителите на сестрите кръвнина в размер на 400 000 лв.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари