сряда, 11 декември 2013, 19:45 ч.

Интервю за BPost.bg

Юлиана Иванова: ВЕИ-тата вдигат цената на тока

BNews.bg

Юлиана Иванова: ВЕИ-тата вдигат цената на тока

Фотоволтаиците са основната причина за повишението на крайната цена на електроенергията у нас, казва в интервю за BPost.bg бившата шефка на ДКЕВР Юлиана Иванова.

Цената на тока на крайните потребители може да падне, ако бъдат намалени таксите за ВЕИ.

Това обяви пред BPost.bg бившата шефка на ДКЕВР Юлиана Иванова. Докато тя ръководеше енергийния регулатор избухнаха няколко скандала, в които тя беше основното действащо лице.

Оказа се, че Иванова има онлайн магазин, в който продава незаконно цигари, а по-късно депутатът от БСП и настоящ шеф на парламента Михаил Миков обяви, че няма диплома за завършено висше образование. Миков съобщи, че след 10-годишно следване с няколко прекъсвания през 1997 г.  тя е изгубила студентските си права.

-  Г-жо Иванова, с какво се занимавате в момента, след като бяхте за кратко председател на ДКЕВР.

- С онлайн търговия. Имам хипермаркет в интернет, който предлага храни, напитки, биопродукти, козметика и домашни потреби.  

- Вчера шефката на ДКЕВР Анжела Тонева подаде оставка заради натиска на управляващите цената на тока да падне още. Вашият коментар?

- Ако трябва да бъде честна, за мен понижаването на цената на електроенергията за крайните потребители в момента е изкуствено. Предполагам са верни мотивите на Тонева да си тръгне заради „напрежението“ в институцията. Натискът на управляващите се дължи на спомена им от масовите протести тази зима, когато хората излязоха на улицата заради завишените сметки.

Виж цялото интервю - в BPost.bg!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • W-W-W...O-R-I-G-I-N-A-L-N-I...B-E --- КОЛЕДНИ НАМАЛЕНИЯ НА ФУТБ - 19:55, 11 дек.

    W-W-W...O-R-I-G-I-N-A-L-N-I...B-E --- КОЛЕДНИ НАМАЛЕНИЯ НА ФУТБОЛНИ ЕКИППИ ОТ -30%!

Напиши коментар

Коментари