сряда, 11 декември 2013, 20:14 ч.

Подари Коледа

„Евромайки“ зарадваха деца в Русе с цирк

BNews.bg

„Евромайки“ зарадваха деца в Русе с цирк

Щастливите малчугани напълниха с играчки, книжки и дрешки двата контейнера на кампанията „Подари Коледа” за деца инвалиди и деца на родители с увреждания.

Танц с огромни питони, дресура на кучета, гълъби и котки, жонгьорство, клоунади, баланс с цилиндри,

хула-хоп и клоунади забавляваха цял час децата на сцената на Военния клуб в Русе. Представлението на Софийски цирк с водещ Драгомир Драганов - Драго Чая, беше изненадата на платформа "Евромайки" на Гражданско движение "България без цензура", която ръководителките на проекта Калина Крумова и Даниела Колева подариха на малчуганите в крайдунавския град.

Те пък им се отблагодариха с безкрайни усмивки и светнали от щастие очи, като напълниха с играчки, книжки и дрешки дватата контейнера на кампанията „Подари Коледа” за деца инвалиди и деца на родители с увреждания.

Част от подаръците ще отпътуват за дома за деца и инвалиди в Смолян и дома за деца, лишени от родителски грижи в Луковит. Останалите ще се предоставят на Съюза на инвалидите в България, който ще ги разпредели на нуждаещи се. Утре "Евромайки" продължават в град Бяла с шоуто на Богдан Томов.

"Голямото ни желание е да стимулираме солидарността между хората, не искаме пари от тях,

а да отделят от времето си и да направят подарък на деца с увреждания", обясни Даниела Колева. Тя очаква "Евромайки" да спечелят доверието на българските майки, които заслужават европейска грижа. "Техните деца ще бъдат бъдещите политици, затова трябва да ги научим на солидарност, да мислят за другите и да се грижат за народа си", добави Даниела Колева.

Калина Крумова напомни, че целта на благотворителната кампания "Подари Коледа" е да привлече общественото внимание към социалните проблеми и случващото се в страната. "Българите са изключително щастливи, когато не искаш от тях пари, а внимание и отношение. "Евромайки" искат да провокират грижа и хората да дадат пример на децата си, като подарят част от себе си", допълни Калина Крумова.

Тя издаде, че след Нова година благотворителната кампания ще продължи като "Подари усмивка" за хора с увреждания, зависимости и потърпевши от домашно насилие. Така кампанията ще се превърне в постоянна политика.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Мила - 09:39, 13 дек.

  Поздравления за инициативата!

 • уфи - 09:39, 13 дек.

  Най-хубавото на кампанията е ,е има тенденцията да продължи целогодишно, а какво по хубаво от това - ежедневно да си спомняме ,че има хйора в нужда и да им помагаме с каквото можем ,защото те имат нужда от радост и подкрепа през цялата година.

 • Сия - 21:10, 11 дек.

  Чудесна инициатива, дано има повече и по-продължителни такива!

 • Юлия - 20:54, 11 дек.

  Малките стъпки водят до големи дела. Надявам се повече хора да откликнат.

 • Боби - 20:48, 11 дек.

  Поклон пред такива българи. Ето ,че може да се помага и да сме добри и без да има нужда от пари. Това са малкото неща които могат да ти стоплят сърцето!

Напиши коментар

Коментари