сряда, 11 декември 2013, 21:47 ч.

Пропуснати ползи

Държавата иска близо милион от Симеон заради „Царска Бистрица“

BNews.bg

Държавата иска близо милион от Симеон заради „Царска Бистрица“

Държавата поиска близо 880 хиляди лева от Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Борисова Хробок за пропуснати ползи от "Царска Бистрица". Парите са за обезщетения и лихви по тях, които държавата иска за ползване на имотите, за входни такси.

Държавата поиска близо 880 хиляди лева от Симеон Сакскобургготски за пропуснати ползи

от "Царска Бистрица".

Софийският окръжен съд прие искове за пропуснати ползи за общо 875 000 лева срещу Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Борисова Хробок.

Парите са за обезщетения и лихви по тях, които държавата иска за ползване на имотите, за входни такси от посетители и за добива на дървесина от горското стопанство, които са се натрупали от 2006 г. насам.

Пред съда днес защитата на Симеон и сестра му опитаха да докажат, че

земята, върху която попадат имотите, никога не е била държавна, за да претендира държавата за собственост.

Съдът прие представени от адвокатите документи от 1904 г., според които 12 000 декара гора в местността Маркуджик в Рила са били собственост на Светия синод. След това въпросните гори са продадени на община Самоков, а по-късно вече са част от стопанството към "Царска Бистрица". Според защитниците на Сакскобургготски тази територия попада и в един от двата нотариални акта, чрез които държавата претендира за собственост на двореца.

Адвокатите на държавата пък са мнение, че представената документация няма нищо общо с предмета на делото, пише Правен свят.

Делото за собствеността на "Царска Бистрица" продължава в Софийския окръжен съд вече две години и половина,

а съдебни дела се водят още за дворците "Врана", "Ситняково" и "Саръгьол".

Припомняме, миналата седмица окончателно приключи сагата за двореца "Кричим", който остава държавна собственост. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • GASOLINI - 10:31, 12 дек.

    Да му се вземат всичките подарени имоти на този зъл ,изпечен мошеник и да се накажат тези хора ,гъзолизци който му ги дадоха. Къде е Даниел Вълчев и Кунева и всички от "царската "партия ,да си кажат!!!! ПРЕДАТЕЛИ ЗА ОБЛАГИ ПОДАРИХА КРАСИВА ТЕРИТОРИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ НА КРАДЕЦ И МОШЕНИК. Д А С Е И З Г О Н И !!!! вземете пример от Гърците,Румънците и Сърбите

Напиши коментар

Коментари