четвъртък, 12 декември 2013, 9:25 ч.

Без висше и без работа

Уволнени митничари на протест в Свиленград

BNews.bg

Уволнени митничари на протест в Свиленград

Двайсет бивши митничари в Свиленградската митница излизат на протест заради неправомерното им, според тях, уволнение с постановление от лятото на 2012 г. Слуховете говорят, че местата им за били заети от активисти на ГЕРБ.

Двайсет бивши митничари в Свиленградската митница излизат на протест заради неправомерното им, според тях, уволнение с постановление от лятото на 2012 г.

Постановлението от 1 юли 2012 г. на практика сложи край на кариерата на онези от тях, които нямат висше обрзование.

Слуховете говорят, че местата им за били заети от активисти на ГЕРБ.

Припомняме, че всички митничари имаха 14 дни, за да представят дипломата си за висше. Онези, които имаха само дипломи за средно, вече не можеха да работят като митнически инспектори.

Стачкуващите в Свиленград разказаха пред ТВ7, че служителите без диплома са поискали да бъдат преназначени на друга работа. Молбите им обаче са оставени без отговор и са уволени около 40 души от Митница Свиленград

Загубилите работа завеждат лични дела и всички те са загубени.

В края на януари т.г. уволнените митничари завеждат дело във ВАС. Съдът дава ход на делото чак на 11 ноември. Митничарите са изнеандани когато виждат, че докладчик по него е Жанета Петрова, която по време на издаване на постановлението е зам. -министър на правосъдието.

В края на година уволнените митничари не знаят какви са шансовете им да спечелят делото и да върнат работата си. Казват обаче че поставновленеито е дискриминационно и спрямо тях.

Почти всички от уволнените нямат работа, в предпенсионна възраст са, нямат и време и желание да завършат висше.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари