петък, 13 декември 2013, 11:15 ч.

Без дата

Гърция официално: Не пускаме Македония в ЕС

BNews.bg

Гърция официално: Не пускаме Македония в ЕС

Македония няма да получи дата за започване на преговори за присъединяване към Европейския съюз. Причината – Гърция.

Гърция отряза пътя на Македония към Европейския съюз.

Скопие за пети път няма да получи дата за започване на преговори за присъединяване към Общността – заради официалната позиция на Гърция, която ще гласува „против“.

За да бъде допусната до преговори, държавата кандидат трябва да бъде одобрена от всички страни членки.

Нашето становище е, че няма условия за начало на преговори със Скопие, се казва в становището на заместник-министъра на външните работи на Гърция Димитрис Куркулас. В него се обяснява още, че Атина е направила храбри стъпки и е ред на Скопие да отговори на тях с цел подобряване на добросъседските отношения.

Големият проблем между Гърция и Македония е името.

В момента официалното, но временно название на западната ни съседка, признато от ООН до решаване на спора, е Бивша югославска република Македония, но Скопие продължава упорито да използва и в официални документи само Република Македония. Атина обаче настоява за име на страната, което за бъде за цялостна, вътрешна и външна употреба.

Позицията на Гърция идва на фона на посещението на шефа на македонското МВнР в София. В 10,30 часа започна среща на Никола Попоски с българския му колега Кристиан Вигенин.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • ОООО-ЛЕ - 14:34, 13 дек.

    Браво всъщност гърците защитават и нашите интереси но дали го разбират нашите тъпанари-то е западна македония те исключват источна-южна ние нали сме си гол задник.....макетата -българи са 5% другото е сърболяци и шиптари.

  • jo - 11:44, 13 дек.

    браво , ако и за турция нещо се отложи , само от гърците ще е , нашите пут.ки за нищо не стават ,начело с Вагинин

  • tato - 11:22, 13 дек.

    Браво на гърците. Това е национално отговорна политика. А не като нашите путювци..

Напиши коментар

Коментари