понеделник, 16 декември 2013, 9:15 ч.

Непоклатима

Лелята на Ким Чен Ун остава на своя пост

BNews.bg

Лелята на Ким Чен Ун остава на своя пост

Лелята на Ким Чен Ун ще запази висшия държавен пост, който заема, независимо от смъртното наказание на своя съпруг Ян Сон Таек.Лелята на Ким Чен Ун ще запази висшия държавен пост, който заема, независимо от смъртното наказание на своя съпруг Ян Сон Таек

Лелята на вожда на Северна Корея Ким Чен Ун  - Ким Кьон Хи остава част от вътрешния управленски кръг на режима,

дори и след екзекуцията на съпруга й преди дни, който беше вторият най-влиятелен човек в комунистическата диктатура.

Късно снощи 67-годишната дъщеря на Ким Ир Сен, основателя на Северна Корея, и сестра на наследилия го негов син Ким Чен Ир, получи престижен пост в централния комитет на комунистическата партия, съобщава "Ройтерс".

Чан Сон Тхек, чичо на Ким Чен Ун, беше екзекутиран по обвинение, че е подготвял държавен преврат

както и във финансови престъпления като разпродажба на национални ресурси на ниски цени. Чичото бе представен като корумпиран, морално деградирал, злоупотребяващ с алкохол и наркотици прахосник и комарджия, който се забавлявал в казина, докато е бил на лечение в чужбина.

По-рано беше съобщено, че той е обвинен във финансови измами и морално разложение.

„Обвиняемият е най-лошият предател на нацията на всички времена,

като той е извършил антипартийни и контрареволюционни действия в опит да свали от власт ръководството на нашата партия и държава, както и социалистическата система”, отбелязват севернокорейските държавни медии.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Логопед Миленчо Цветков - 10:25, 16 дек.

    В първата половина на дописката се пише все едно и също... Пелтек ли я е сътворил?

Напиши коментар

Коментари