вторник, 17 декември 2013, 14:17 ч.

Рикошет

ГЕРБ водят партизанска война срещу правителството

BNews.bg

ГЕРБ водят партизанска война срещу правителството

ГЕРБ водят партизанска война срещу правителството, благодаря на депутатите от Коалиция за България за политическата и психическата устойчивост, каза лидерът на БСП Сергей Станишев. Той бе категоричен, че левите няма да се подпишат под искането за смяната на Волен Сидеров като шеф на антикорупционната комисия в НС.

"ГЕРБ, Борисов и Цветанов водят партизанска война срещу правителството", отсече соцлидерът Сергей Станишев.

Именно по повод обществненото напрежение през последните месеци той благодари на своите депутати за тяхната политическа и психическа устойчивост.

Някои от тях дори бяха подложени на физически натиск със заплахи, добави соцлидерът по повод ескалацията на протестите. Станишев посочи и първоизточника на напрежението- най-голямата група, която отказа да признае изборните резултати, ГЕРБ. Оттам тръгнаха опитите парламентът да бъде срутен, заключи в обзора си на изминалите 6 месеца соцлидерът.

В коментар на обвинения на лидера на ГЕРБ за това, че били подслушвани опозиционни лидери в момента, председателят на БСП заяви:

"Г-н Борисов изобщо не е в позицията да говори на тема подслушване, защото по негово време подслушването нарасна 3 пъти, сега броят на срс-та е намалял наполовина", опонира Станишев.

"Не съм аз човекът, който би организирал такова подслушване и второ - не бих го направил, защото съм различен от Борисов и Цветанов", допълни соцлидерът.

"Тежко е! Това, което Борисов нарича икономически разпад, не почива на никакви реални данни", отсече Станишев пак в реплика на Борисов, който прогнозира да се сринем през март догодина.

Соцлидерът бе категоричен, че

БСП няма да влезе в тона на ГЕРБ и няма да подкрепи искането за смяна на Волен Сидеров от антикорупционната комисия в парламента.

"Не бих се подписал под искането на ГЕРБ, защото те си играят политическа игра", каза той.

България е заинтересована от този огромен проект "Южен поток" и ще продължим да го реализираме, заяви още Станишев.

Всички наши действия са съобразени с българското и европейското законодателство, но също така ще искаме равно и еднакво третиране между различните инвестиционни проекти, допълни соцлидерът. Той призова ЕК да не прилага двоен аршин към различните проекти.

"Например, много интересно е да се видят условията на Северен поток и да се прилагат същите принципи", нахока Станишев Брюксел.

Той напомни, че е бил премиерът, подписал за "Набуко", а след 6 г. някой взе решение и този проект ни заобиколи, като държавата научи за това от медиите.

В отчета за работата на левите депутати Станишев обяви, че общо 50 законопроекта са внесени в парламента, от които 33 - от БСП и още 17 заедно ДПС.

Близо 20 от тези законопроекти са приети и много са в процес на обсъждане между първо и второ четене. Водещо е било социалното законодателство, в унисон с предизборните ангажименти, което изцяло отговаря на профила на БСП като лява социалистическа партия. Оттук-нататък, след Нова година, управляващите продължават ударно с прием на антимонополното законодателство - в защита на потребителите от банки и търговски вериги, както и от енергийни монополи.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • партизанин - 18:58, 17 дек.

  Станишка, крадеца вика Дръжте крадеца! Вместо да се скриеш от срам заради ОПОРНИТЕ точки на МЕНТЕ съпругата ти, се произнасяш, кой е партизанин и кой не! Това за партизанската война сигурно Моника ти е нашепвала докато ти си гледал снимките на Волен...

 • Не знам кой - 18:05, 17 дек.

  До КОЙ? - 17:34, 17 дек Това от опорните точки ли го изсмука ?

 • До КОЙ? - 17:34, 17 дек.

  Твоите идоли ББи ЦвЦвне са никакви мъжкари, а най-обикновени престъпници. За съжаление с управлението си нанесоха непоправими щети на България и изплюскаха общо 8 милиарда лева, като половината от тях прибраха. Истината за тяхното управление постепенно излиза.

 • КОКО - 16:46, 17 дек.

  А ти другарю серГЕЙ водиш борба срещу българският народ.

 • пак той - 16:20, 17 дек.

  Я попитай мама защо цвилеше така силно .

 • Кой? - 16:08, 17 дек.

  Истина е , че си различен от Боко и Цоко-те са мъжкари, а ти си ЕВНУХ!

 • ОХО БОХО - 14:46, 17 дек.

  Станишко -нямаш ли си партия ,че се занимаваш все с чуждите. То и твоето е една партия , обречена на унищожение поради чисто природни причини . Но след това ще сте само една формация от кариеристи извън всякакви парламенти.

 • ЩЕ ВИДИМ - 14:32, 17 дек.

  А, сега оди да цуниш и на Боленко ,,златното пръстче", че без него немаше да имаш възможност да благодариш. Апропо, кво стана с обещанието за 500лв -пенсия и 1000лв заплата??? Ама и аз кво питам болни мозъци!!!

Напиши коментар

Коментари