четвъртък, 19 декември 2013, 6:47 ч.

Благотворително

Коледен концерт за изгорелия театър в Пловдив

BNews.bg

Коледен концерт за изгорелия театър в Пловдив

Компанията „КЦМ-2000” отново е в дарителска кампания. На 19 декември от 19ч. в Дом на културата „Борис Христов” едно от най-проспериращите предприятия в Пловдив ще подари на пловдивчани коледния концерт „Шедьоври на барока”.

Благотворителността този път е насочена към Драматичен театър, чиято голяма зала изгоря напълно през август.

Още тогава собствениците на компанията обявиха, че даряват за възстановяването й 25 000лв. Публиката, специално подбрана за концерта, е с покани, които са безплатни.

Всеки, който реши да дари някаква, по своя преценка, сума, може да го направи, но това не е задължително, а съвършено доброволен акт на съпричастност.

”КЦМ-2000” е компания, известна с финансовата си помощ на редица стойностни културни прояви, една от които е фестивала „Сцена на кръстопът”.

Пловдивчани ще се насладят на солови изпълнения и диригентството на виртуоза- цигулар Марио Хосен, един от малцината цигулари в света, които имат в репертоара си всички цигулкови концерти на Паганини.

Маестро Хосен е свирил с едни от най- престижните оркестри в света / Камерен оркестър на Миланската скала, Кралската филхармония на Обединеното кралство, Симфоничен оркестър Чайковски на Московското радио, Филхармонията на Мексико, Президентския симфоничен оркестър на Анкара/ и е концертирал на всички континенти.

Участие в коледния концерт ще има и сопраното Ина Кънчева, лауреат на множество международни конкурси, сред които „Панчо Владигеров” и „Монсерат Кабайе”=

Под палката на маестро Марио Хосен ще се изявят и Академичният оркестър „Орфеус” на Нов български университет и смесеният хор „Гаудеамус” при АМТИИ- Пловдив.

В програмата са включени произведения на Торели, Хендел, Корели и Бах.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари