неделя, 29 декември 2013, 12:48 ч.

В "отбора мечта"

Княз Кубрат сред най-добрите испански хирурзи

BNews.bg

Княз Кубрат сред най-добрите испански хирурзи

Д-р Кубрат Сакскобургготски определи лечението със стволови клетки сред най-важните иновации в областта на коремната хирургия.

Испанското списание „Магазин” определи двадесетте лекари, които формират „отбора мечта” на испанската хирургия.

Изборът не е бил лесен, отбелязват от списанието, защото имат предвид високото ниво на хирурзите в Испания.

Става въпрос за професионалисти, които пациентите оценяват като много повече от добри медици.

Сред тях е д-р Кубрат Сакскобурготски, Ръководител на Отделението по хирургия и колопроктология в болницата "Сан Камило" в Мадрид.

В телевизионен репортаж, видният хирург коментира последиците от икономическата криза върху здравеопазването в страната.

Д-р Сакскобургготски посочва, че

положителното от рецесията е, че като цяло се е повишило качеството на медицинското обслужване, както в частните клиники, така и в държавните.

Според него бъдещето е на тясно специализираните хирурзи.

Въпреки че признава голямото значение на технологиите в неговата специалност, д-р Сакскобурготски оценява много по-високо приноса на интернет за по-доброто информиране на пациентите.

Той признава, че остава много пъти до 12 часа през нощта, за да отговаря на въпроси, които пациентите задават на неговия сайт.

Видният хирург е на мнение, че лечението със стволови клетки е сред най-важните иновации в областта на коремната хирургия, което ще допринесе за съкращаването на възстановителния период на пациента.

Кубрат посочва, че „способността да вдъхва доверие и спокойствие, и да бъде съпричастен към проблемите на пациента, са сред основните качества на добрия хирург.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Десислава Георгиева - 14:44, 05 ноем.

  Поздравления!Прекрасна,уникална фамилия!Бъдете здрави и щастливи!Надявам се че не обръщате внимание на много от злобните коментари,защото има много българи,които ви обичаме!

 • ника - 10:27, 20 ян.

  ГОСПОД си знае работата!- баща му прекали с ограбването на българите!- та престонаследника го отнесе

 • мда - 08:33, 30 дек.

  К.С. : "България ли? Там не си заслужава..."

 • Кобург - 13:39, 29 дек.

  Прекрасно!Кога ще дойде да оперира и в България,та представител на тази фамилия да даде нещо на страната,а не само да грабят.

Напиши коментар

Коментари