четвъртък, 02 януари 2014, 15:01 ч.

Недоволни

ЧЕЗ съди ДКЕВР за поевтиняването на тока

BNews.bg

ЧЕЗ съди ДКЕВР за поевтиняването на тока

ЧЕЗ ще заведе дело срещу българската ДКЕВР заради решението й да намали цените на тока за домакинствата и индустрията, съобщава чешката информационна агенция CTK, цитирайки говорителя на компанията.

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ ще заведе дело срещу българската ДКЕВР заради решението й да намали цените на тока за домакинствата и индустрията

Новината съобщава чешката информационна агенция CTK, като цитира говорителя на компанията Барбора Пулпанова.

ДКЕВР реши да свали цената на тока от 1 януари.

Така сметките ни ще намалеят с цели 10% за нощния ток, а за похарчения през деня - с 1%.

В момента ръководството на чешката компания оценява доколко действията на българския енергиен регулатор са повлияли бизнеса й.

Цените на тока в България са чувствителна политическа тема и бяха намалени на два пъти миналата година.

А намесата на регулатора е поредната стъпка с обратен знак в енергийния сектор.

Тя задълбочава дисбаланса и подрива доверието у инвеститора, посочва Пулпанова.

От централата на чешката копмания допълват, че заради намаляването на цените на тока, компанията ще ускори програмата си за свиване на разходите, стартирала през есента на 2013 г.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • зрител - 20:56, 02 ян.

  Гого вместо да мислиш какво правиш след решение на съда по добре помисли какво правим с правителство което не може да повиши доходите на населението и като мутрите от 90-те грабва бухалката - събират се и решават да режат от печалбите на бизнеса само и само да останат на власт.Така могат да посегнат на производители на хляб на животновъди - достатъчно е хората да ги заплашат с оставка и бързо ще си решат проблема.Ако българите получават нормални заплати едва ли ще се уплаши от цената на тока.

 • . - 16:40, 02 ян.

  Съда и да го отмени и да не го отмени - вече няма значение, Гого! Всички трябва да хванем оръжието и квото сабя покаже! Възмездие и справедливост трябват, а не съдилища разни!!!

 • тия искат ли - 16:00, 02 ян.

  да ги пометем от България, както им сме го насъбрали...

 • Гого - 15:48, 02 ян.

  Ако съда отмени решението на ДКЕВР, какво правим тогава????????

Напиши коментар

Коментари