четвъртък, 09 януари 2014, 8:14 ч.

Превенция

Лондон се готви за безредици, полицията на крак

BNews.bg

Лондон се готви за безредици, полицията на крак

Британската полицията е приведена в състояние на повишена готовност, след като съдът призна за законосъобразни действията на полицаи в делото за убийството на 29-годишния Марк Дъган през лятото на 2011 година. Тогава трагедията предизвика масови безредици и сега властите очакват ескалация на напрежението.

Британската полицията е приведена в състояние на повишена готовност, след като съдът призна за законосъобразни действията на полицаи в дело за убийство. 

Убийството на 29-годишния Марк Дъган през лятото на 2011 година предизвика масови безредици.

Лондонската полиция е вдигната на крак заради опасения, че ще се стигне до ескалация на напрежението.

Припомняме, на 4 август 2011 г. в Тотнъм при опит за арест от полицаи беше убит 29-годишният мъж.

Тогава беше съобщено, че полицията разполагала с оперативна информация, че той току-що си бил купил "на черно" незаконен пистолет. Полицаите спрели таксито, в което младежът пътувал, той се опитал да избяга, но бил застрелян. 

Полицай свидетелства, че му се сторило, че заподозреният има оръжие, но такова у него се оказало, че няма. Впоследствие при огледа на мястото на инцидента, наблизо в храстите е открито оръжие.

Според полицията Даган, при опита си за бягство го е изхвърлил.

Очевидци обаче твърдят, че оръжието е подхвърлено от самите полицаи след като той е бил убит.

Много жители на Тотнъм заговориха за полицейски произвол и расизъм, тъй като бащата на Дъган е чернокож от района на Карибите.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари