вторник, 14 януари 2014, 11:14 ч.

За Bitcoin

Правят застраховка и на виртуалните пари

BNews.bg

Правят застраховка и на виртуалните пари

В Лондон вече предлагат застраховане от загуба и кражба на депозити, номинирани във виртуалната валута Bitcoin.

В Лондон вече предлагат застраховане от загуба и кражба на депозити, номинирани във виртуалната валута Bitcoin,

съобщи "Фориншурер", позовавайки се на BBC.

Elliptic Vault предоставя възможност за "дълбоко замразяване на Bitcoin", което означава, че частните кодирани пароли към активите, номинирани в Bitcoin, са пазят на офлайн-сървъри на безопасно място.

Основателите на Elliptic Vault са горди с това, че първи предлагат на пазара застраховка за притежателите на Bitcoin-и.

Според действащите в развитите страни правови норми, кражбата на Bitcoin не може да бъде възстановена, защото всички транзакции във виртуалната валута са необратими.

За разлика от парите, които се пазят в банкови сметки в традиционна валута, активите, номинирани в Bitcoin, не са застраховани при кражба виртуалните пари е невъзможно да бъдат възстановени.

Някои собственици на биткойни вече са били подлагани на кибератаки.

Bitcoin е една от първите дигитални криптовалути, която набира все повече поддръжници заради уникалните си качества, каквито не притежават конвенционалните валути.

При търгуването с Bitcoin няма централна институция или орган, който да контролира или обслужва процеса. Няма банки, няма регулатори и няма власт, която да влияе пряко на виртуалните пари.

Цената се определя единствено от търсенето и предлагането.

Търговията работи на принципа peer-to-peer (р2р), както торентите, тоест, всички транзакции се извършват между самите участници без посредничество от трета страна.

Създателят на Bitcoin и до днес не е разкрил самоличността си, предоставяйки изобретението си на света безплатно.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари