петък, 17 януари 2014, 8:43 ч.

Лобизъм

Президентът скара българските работодатели

BNews.bg

Президентът скара българските работодатели

Работодатели атакуваха президента за лобизъм.

Държавното посещение на Росен Плевнелиев взриви мира сред работодателите,

пише в днешния си брой вестник „Преса“.

Според изданието три организации са обвинили президента в лобизъм в полза на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

„Не приемаме използването на държавата за уреждане на приятели в бизнеса. Стопанската камара, търговско-промишлената палата и Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) произвеждат повече от 3/4 от брутния вътрешен продукт, а нито една от нашите организации не беше уведомена и не беше поискано да поканим своите членове за участие в бизнес делегацията за Китай“, е заявил пред вестника шефът на АИКБ Васил Велев.

По думите му когато търговската палата организира бизнес мисии, на тях винаги кани всички работодатели.

„Това, което направи президентът, е абсолютно скандално и недопустимо.

Ползват нашите данъци, събрани в бюджета, 90% от тях се събират от нашите членове, за да се уреждат лични бизнеси на приятели на президента", възмутил се е Велев.

В Международната организация по труда чрез Международната организация на работодателите участват стопанската камара, търговско-промишлената палата и АИКБ. Единствено КРИБ не е представена там, тъй като не е член на Международната организация на работодателите, припомня се в материала.

Възмущението си не скрива и шефът на стопанската камара Божидар Данев, според когото още днес (петък) предстои заседание на Асоциацията на българските работодатели, на което ще бъде приета декларация срещу действията на президента и КРИБ.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • macintosh - 18:50, 17 ян.

  Плевнелиев не се бори за мир а за това на олигарсите да име добре. Той е разединител на нацията .

 • Илияна - 16:49, 17 ян.

  „Това, което направи президентът, е абсолютно скандално и недопустимо. - Пука му на него...не виждате ли че той показ от самото начало, че ще е кукла на конци на хората сбелите якички

 • Kosta - 16:49, 17 ян.

  Недопустимо е подобно явно лобиране на Преиздента към неговите хора! У нас няма само една бизне сорганизация, а има няколко. Да не говорим, че повечето от тях правят 3/4 от БВП. Отново се доказа, че Росен е интсалирания човек на кръга Капитал.

 • Liybov - 16:41, 17 ян.

  Типично в негов стил, на Г-н "Обединител", той освен да скара всички и да раздели хората, какво друго може да направи. Още от поставянето му на този пост, той започна да работи за приятелите си и обкръжението му.

 • Maria Stoimenova - 16:39, 17 ян.

  Искам да попитам, от както е на този пост той работил ли е за интересите на другите, на народът. Единствено на неговите приятели и кръгове се защитават интересите и само за тях се работи, до кога ще продължава всичко това?

 • garvana - 15:02, 17 ян.

  Нормално е да защитава само една организация, защото там са неговите олигарси. Много ясно, че ще работи само за тях, защото той им помага да печелят разни проекти и това се вижда много добре. Най-добре е да си подаде оставката и повече да не ни занимава с опитите си да бъде президент.

 • profilna_snimka - 15:00, 17 ян.

  Това е нещо което той може много добре. След като успя да скара народа и да го раздели на две, сега прави същото и с работодателските организации. Време е да се махне оттам и да даде път на някой, който знае как да се държи като президент.

 • този нагъл Плъх - 13:10, 17 ян.

  скара цяла България, раздели хората на умни и красиви и грозни и прости! Този прецедент в историята на държавата съсипа и президентската институция, срина я до основи! Да се маха!

 • borkoslav - 12:55, 17 ян.

  КРИБ е някакъв вид легален начин отбрани бизнес кръгове да упражняват влияние върху политици. Виждахме доста често техният председател Огнян Донев да стои редом до министри по времето на Борисов, докато в същото време бе разследван за пране на пари. Точно това ли лице на родния бизнес трябва да ни представлява по време на делегации, ами да вземат и Прокопиев, тогава нека продължаваме да се чудим защо ПЧИ са мираж!

 • Shisho Bakshisho - 12:52, 17 ян.

  Има защо от АИКБ да негодуват, тъй като очевидно от КРИБ се ползват с преференции не само по времето на ГЕРБ, но и сега. Защо така избирателно се канят представители на бизнеса да участват в такива делегации?! Или президентът продължава да го раздава по симпатии, понеже самия той е бил член на КРИБ, която бе създадена от неговия приятел Иво Прокопиев?! Това си е абсолютен лобизъм!

Напиши коментар

Коментари