понеделник, 20 януари 2014, 10:17 ч.

Защитна реакция

Лазар Колев млъкна като риба, даде писмо на ВКС

BNews.bg

Лазар Колев млъкна като риба, даде писмо на ВКС

Лазар Колев да бъде оправдан или делото да бъде върнато за преразглеждане, поиска адвокатът на подсъдимия Марин Марковски пред ВКС.

Лазар Колев да бъде оправдан или делото да се върне в Пловдивския апелативен съд.

Това поиска адвокатът на подсъдимия Колев Марин  Марковски пред Върховния касационен съд.

Нямало преки и косвени доказателства за съпричастието на колев към деянието за което е осъден, смята защитникът му. Той отново повтори тезите, които защитаваше и на предишните две инстанции – че няма самопризнания, няма очевидец, няма и снимков материал дали колата на Колев е била в местността Грамадите, където е извършено убийството.

Според Марковски ако имаш полов контакт с някой и след това той е бил убит, не е достатъчен аргумент да бъдеш осъден, макар и наистина да звучи подозрително.

Самият Колев отказа да говори пред магистратите от ВКС.

Той само каза, че е невинен и не е извършил престъплението, в което е обвинен. Вместо защитни слова, той представи писмено защитата си. На излизане от съдебната зала, Колев запази пълно мълчание пред очакващите го журналисти.

Адвокатите на близките на сестрите Белнейски пък поискаха от съда само една промяна в присъдата на Пловдивския апелативен съд - убийствата да бъдат квалифицирани като извършени с особена жестокост. Тази част от присъдата на Окръжния съд бе отменена от въззивните съдии.

ВКС има законов 30-дневен срок да се произнесе..

През юни м.г. Колев за втори път чу присъдата си за убийството на сестрите Белнейски -

доживотен затвор без право на замяна.

В средата на декември Върховният касационен съд не успя да започне с разглеждането на делото заради крайно странен финт от страна на Марковски - той настоя, че подсъдимият Лазар Колев не се бил запознал с материалите по делото и искал да ги прочете. Съдът изненадващо уважи искането и насрочи заседанието си за 20 януари.

Колев получи най-тежкото наказание, за това, че на 28 януари 2006 год., с цел да бъдат прикрити други престъпления - (изнасилване и блудство), при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски. Съдът разпореди още той да заплати на родителите на сестрите кръвнина в размер на 400 000 лв.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • като чуя за адвокатите - 13:17, 20 ян.

    Марковски, ми иде да им изтърбуша големите толупи! Защитници и адвокати на дявола.

Напиши коментар

Коментари