неделя, 23 февруари 2014, 10:50 ч.

Своеобразен протест

Паметникът на Съветската армия осъмна с украински надпис

BNews.bg

Паметникът на Съветската армия осъмна с украински надпис

"Слава на Украйна" е надписът на украински език, с който осъмна днес Паметникът на съветската армия в центъра на София.

Паметникът на Съветската армия в София осъмна в неделната сутрин с надпис "Слава на Украйна".

Акцията е подкрепа за Украйна след поредния критичен ден в Киев, в който на практика Източна Украйна - рускоговорящата,  обяви, че се отцепва, а в Западната президентът Виктор Янукович беше свален от власт.

На фронталната част на паметника надписите, изрисувани със спрей, гласят "Слава на Украйна" и "Капутин". Над тях е нарисувано украинското знаме.

Една от фигурите на войниците от скулптурните композиции от двете страни на постамента, пък е боядисана в цветовете на Украйна - синьо и жълто. 

Това е поредният случай в рамките на по-малко от две години, когато паметникът в центъра на столицата бивя оцветен по различни начини.

Първа беше акцията "В крак с времето", когато склуптурните композиции бяха превърнати в популярни герои от комикс поредици.

Другото запомнящо се превъплъщение беше по повод годишнината от нахлуването на съветските войски в Прага. Тогава паметникът беше боядисан в розово и с надпис на чешки за извинение.

 

Младежи, социалисти заявиха, че ще го почистят ако общината не го направи.

 

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Eнчев - 06:25, 14 окт.

  Прогресивните Българи, автори на "Българският нов жизнен формат" – www spiralata net/biblioteka , неутолимо - «Верни в курса на Дякона, Ботева и Вапцарова за ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА», негодуваме пред факта че сме държава, с €вро-откраднат суверенитет и раболепничим с думата "демокрация"! Н€ може и няма да има демокрация и истински €вро-съюз, в условия на санкции, р€стрикции, ултиматуми и заплахи, сред държави-членки с потъпкан и откраднат-СУВЕРЕНИТЕТ! Н€ може и няма да има демокрация и истински €вро-съюз, докато под натиска от брюксел-чужденци, ни се налагат, бит, култура и закони, че и смяна даже на паричната ни единица! А за срам като "потомци" на ДЯКОНА, Ботева и Вапцарова, все още непризнаваме новоосвободилите се от Нео-НАЦИЗМА Републики; Северна и Южна Осетии, Абхазия, Нагорны-Карабах, Луганск, Донецк, Крым и Сръбско-Косово, НО, поддържаме НЕО-НАЦИСКИТЕ режими в; Литва, Латвия, Естония, Полша и Украйна! Н€ може и няма да има демокрация и истински €вро-съюз в членството ни ѝ с колониалисти! Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger) www youtube com/watch?v=kLskCGCriWc Става дума за Народа от Архипелага ЧАГОС, останал без Родина заради Мало-Британския колонизатор, подложил ЧАГОСЧАНИ на И$ГНАНИ€ до ден днешен. "Демокрацията", незначи СЛОБОДИЯ! Къде въобще има демокрация на Планетата в момента? НИКЪДЕ! Българио, старейшина си на човешкият род на Планетата, ОСЪЗНАЙ се, ДАЙ ПРИМЕР ѝ, се ВРАЗУМИ! С Уважение, Енчев ******************************* T./ F. : +81 (424)-62-4808 www dss-en com www dome-tech-bg com "Българският нов жизнен формат" www spiralata net/biblioteka ******************************* "За пълното си щастие Човек трябва да има Славно отечество" Симонид Кeоский / 5век преди Христа

 • Роналд Рейгън - 19:32, 23 февр.

  Лайнярчето вдясно защо вее руското знаме??

 • какаду - 18:20, 23 февр.

  Този паметник няма нищо общо с комунизма а с жертвите паднали в борбата срещу фашистите. Но трябва капацитет да го разбереш...

 • вехта - 18:19, 23 февр.

  Само татален невежа и простак малоумен може да драска по-паметник, не че незнаем кои са, те го правят за "Н"-ти път...Просто гнусотията и простотата на този народ е задмината замо от глупостта му...

 • ТОШО - 16:18, 23 февр.

  Другото запомнящо се превъплъщение беше по повод годишнината от нахлуването на съветските войски в Прага. ====== Не само съветските воиски, също и българската армия по това време!

 • Тарас Булба - 12:40, 23 февр.

  Поредната простотия!!! Защо не отидат да пишат на оградата на украинското посолство? Намерили разграден двор и дращат ли дращат! Не се ли усещат, че постигат с вандализма си обратен ефект?

Напиши коментар

Коментари