сряда, 05 март 2014, 6:43 ч.

Край на сагата

След 2 г.: Болницата в Девин отново пуска пациенти

BNews.bg

След 2 г.: Болницата в Девин отново пуска пациенти

След двугодишно прекъсване болницата в Девин отново започва да приема пациенти. лечебното заведение беше затворено по време на управлението на Бойко Борисов заради дълг от 2 млн.лв. Кабинетът "Орешарски" обеща и удържа наобещанието си, че ще помогне на болницата отново да отвори врати.

Болницата в Девин възстановява дейността си след двегодишно прекъсване.

Сключен е договор със Здравната каса за 11 клинични пътеки през тази година.

Припомняме, в края на миналата година община Девин получи 700 хил. лв. от държавния бюджет за възстановяване на дейността на многопрофилната болница в града.

При управлението на ГЕРБ общинското лечебно заведение беше затворено заради  дълг от близо 2 млн. лв. като идеята беше да се трансформира във филиал на държавната Смолянска болница.

С идването си на власт кабинетът "Орешарски" даде заявка да възстанови работата ѝ.

Затварянето на болницата доведе до редица протести, не само в Девин, но и пред Министерски съвет.

Касата е подписала договори за обслужване на клинични пътеки и с болниците в Смолян, Златоград, Мадан,  със санаториума в село Баните, както и с новорегистрираната частна болница в Рудозем. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Гюро Михаилов - 10:43, 05 март

    Значи вече дълга на болницата е 2.7 млн.,но държавата е богата и няма проблем да плаща!Като затъне с още един млн.,Пеевски ще я превърне в Уафка,и нещата ще си дойдат на мястото,най-много да даде една стаичка за офис на България с цензура,но не повече!

Напиши коментар

Коментари