сряда, 26 март 2014, 9:42 ч.

САЩ твърдят

Сноудън издал военни данни на Русия и Китай

BNews.bg

Сноудън издал военни данни на Русия и Китай

Представители на руските специални служби са получили достъп до голяма част от секретната информация, с която е разполагал бившият сътрудник на ЦРУ и Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън. Става дума за тактически и стратегически данни.

Представители на руските специални служби са получили достъп до голяма част от секретната информация,

с която е разполагал бившият сътрудник на ЦРУ и Агенцията за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън, е казал пред журналисти американският конгресмен Майк Роджърс.

Това предаде Интерфакс.

„Между другото, 95% от данните, които е имал Сноудън, са съдържали тактическа и стратегическа информация, която сега е на разположение на руснаците. Голяма част от нея в момента служи за техните интереси. Освен това, там има информация, която би била от полза и на Китай", е казал още Роджърс.

През юни м. г. бившият агент на ЦРУ Едуард Сноудън изнесе почти невероятни данни

за секретната програма „Призма“, според които разузнавачите на САЩ са имали практически директен достъп до сървърите на най-големите сайтове и социални мрежи в света – като Facebook, Google, Skype и т.н.

Излизащите непрекъснато документи уличиха американските власти още в подслушването на дипломатически мисии на европейски страни, сградите на ООН и Европейската комисия в Брюксел, дори личната кореспонденция на бразилския президент Дилма Русеф.

В момента къртицата е в Русия, която му даде политическо убежище. САЩ пък трескаво търси начин за екстрадирането му и изправянето му пред съда.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари