вторник, 20 май 2014, 20:10 ч.

Бели престилки

Университетските болници се вдигат срещу политиката на Касата

BNews.bg

Университетските болници се вдигат срещу политиката на Касата

Асоциацията на университетските болници избра ново ръководство и се обяви срещу постановление 94.

Управителният съвет на Асоциацията на университетските болници реши да излезе с декларация против политиката на НЗОК и приетите промени в постановление  на Министерския съвет. Според медиците в новия вид документът ограничава средствата за лечебните заведения и дава възможност на касата сама да избира кои от тях да финансира допълнително. Станалото известно вече

постановление 94 неотдавна предизвика и недоволството на Българския лекарски съюз, бе и една от причините за символичните протести на лекарите преди пет дни.   

Сега и Асоциацията на университетските болници ще изрази недоволството си от случващото се в здравеопазването. От там  обещават въпросната декларацията да стане факт в кратки срокове и да бъде разпространена до всички медии.

Решението да се изготви документът е взето на проведено общо събрание на Асоциацията, на което е избрано и ново ръководство.

Проф. Валентин Игнатов от варненската болница „Св. Марина"  вече оглавява Асоциацията на университетските болници.

Негов заместник е  проф. Карен Джамбазов от пловдивската болница „Св. Георги". Членове на управителния съвет са проф. Любомир Спасов от столичната болница „Лозенец”, проф. Петрана Чакърова,  представител на УМБАЛ „Стоян Киркович” в Стара Загора и д-р Костадин Ангелов от Александровска болница в  София.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари