сряда, 21 май 2014, 16:06 ч.

Първо в BNews.bg!

Окончателно: Убиецът на Белнейски получи доживот без замяна!

BNews.bg

Окончателно: Убиецът на Белнейски получи доживот без замяна!

Убиецът на сестрите Белнейски - Лазар Колев, беше осъден на доживотен затвор без право на замяна. Решението на върховните магистрати е окончално и не подлежи на обжалване.

Убиецът на сестрите Белнейски - Лазар Колев, беше осъден на доживотен затвор без право на замяна.

Решението на върховните магистрати е окончално и не подлежи на обжалване.

Колев получи най-тежкото наказание, за това, че на 28 януари 2006 год., с цел да бъдат прикрити други престъпления - (изнасилване и блудство), при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски. Съдът разпореди още той да заплати на родителите на сестрите кръвнина в размер на 400 000 лв.

Съдиите са категорични, че на посочената дата и място, както и по посочения от обвинението начин Колев е изнасилил и убил Росица Белнейска, е блудствал, изнасилил и убил сестра й  Христина. Освен това

деянията са извършени по особено мъчителен за жертвите начин.

Както BNews писа, през юни м.г. Колев за втори път чу присъдата си за убийството на сестрите Белнейски - доживотен затвор без право на замяна.

В средата на декември м.г. Върховният касационен съд не успя да започне с разглеждането на делото заради крайно странен финт от страна на Марковски - той настоя, че подсъдимият Лазар Колев не се бил запознал с материалите по делото и искал да ги прочете.

Съдът изненадващо уважи искането и насрочи заседанието си за 20 януари 2014 г. По време на заседанието защитата му поска оправдателна присъда, а Колев не обели нито дума, като обеща да представи писмени бележки.

В тях подсъдимият

Колев изразява несъгласие с начина, по който бил „изкарван” всеки ден в рамките на 15 денонощия

за времето след 23.01.2009 г., когато е задържан в следствения арест на Пазарджик. Той се възмущава, че е стоял там без да му се обясни в какво е обвинен, без да се съставят протоколи за проведени разпити, като му били отказани елементарни неща - телефонни разговори с близките му, свиждане, разходка и адвокат.

Впоследствие разбрал, че искали да го свържат с убийството на сестрите Белнейски, за което чул и разбрал от телевизиите и вестниците.

В същото време „следствените власти” са заплашвали майка му и вуйчо му.

Същото отношение продължило и в Националната следствена служба, където разследващият следовател продължил с натиска срещу него, не му осигурил достатъчно време, за да изчете събраните по делото материали при предявяване на обвинението, пише още в бележките на убиеца.

Колев възразява и срещу заключението на вещото лице д - р Иван Иванов, което било сериозно забавено, както и срещу автентичността на ноктените изрезки, по които са правени ДНК - изследвания. Подсъдимият се плаква и от насилие, оказано върху него от двама затворници от Софийския централен затвор, преди изготвяне на експертизата на вещото лице Иванов.

Категорично твърди, че е невинен, и че вече четири години е лишен от свобода за нещо, което не е извършил.

Според магистратите обаче доводите му са неоснователни.

ВКС не споделя доводите за „нарушение на изискването за равенство на страните в процеса”, а претенцията за „липса на доказателства за главния факт по делото” е напълно неоснователна.

В мотивите си съдиите са записали, че изводите от фактическа страна не са произволни и не са лишени от доказателствена основа, а са следобективно изследване на всички обстоятелства от значение, като резултат от детайлна и задълбочена оценка на доказателствата.


* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Въпросът - 23:01, 21 май

    остава въпросът дали той е убиец, и ако да, дали е бил сам? Защо всички знаят, че се покриват нЕкои местни величия?

Напиши коментар

Коментари