четвъртък, 29 май 2014, 10:12 ч.

Снимки и визитки

Това са новите български евродепутати!

BNews.bg

Това са новите български евродепутати!

Ето кои ще са българските представители в Европейския парламент!

В последния момент, в сряда вечер, ЦИК обяви крайните резултати от Европейските избори.

Мандатите са разпределени по следния начин - 6 за ГЕРБ, по 4 за БСП и ДПС, 2 за България без цензура и 1 за Реформаторския блок.

Изненадите при кандидатите са две - сензацията на вота Момчил Неков, прочулия се като Номер 15, който измества с преференция водача в листата на БСП и лидер на ПЕС Сергей Станишев, и Светослав Малинов от листата на Реформаторския блок, който детронира водачката Меглена Кунева.

Един от 17-те кандидати, Станишев, изобщо няма да отиде в Брюксел, както заяви и в началото на предизборната кампания. На негово място попада следващия в листата - Петър Курумбашев (предстои обаче това да бъде обявено официално). Друг от кандидатите, 2-ият в листата на ДПС, Делян Пеевски каза в предизборната нощ, че също остава в България, като вместо него в Брюксел отива екоминистърката Искра Михайлова.

Вижте кои са евродепутатите, които ще представят България в Брюксел:

ГЕРБ

Томислав Дончев

Настоящ народен представител от ГЕРБ, министър по управление на еврофондовете от правителството на Бойко Борисов (2010 – 2013) и кмет на Габрово (2007-2010).

Андрей Ковачев

Евродепутат от групата на ГЕРБ от 2007 г. до днес. Ръководител на българската делегация в групата на ЕНП, заместник-председател на Комисията по външни работи.

Мария Габриел

Евродепутат от групата на ГЕРБ от 2007 г. до днес. Заместник – председател на ЕНП Жени.

Владимир Уручев

Евродепутат от групата на ГЕРБ от 2007 г. до днес. Член на комисията за „Индустрия, енергетика и изследвания” в Европейския парламент. Главен инженер на блокове 1-4 в АЕЦ Козлодуй.

Ева Паунова

Координатор на делегацията на ЕНП/ГЕРБ в ЕП и старши политически съветник. Един от първите представители на България в Европейския младежки парламент и модел Обединени нации.

Емил Радев

Юрист. Народен представител от ГЕРБ в 42-то и 41-то Народно събрание. Член на Комисията по правни въпроси в 42-тo Народно събрание.

БСП

Момчил Неков

Номер 15 в европейската листа на Коалиция за България, избран чрез преференциален вот (8,05% от гласовете). Ръководството на партията обясни избирането му с объркване от страна на избирателите (номер 15 бе и номерът на БСП в интегралната бюлетина).

27-годишният Момчил Неков е от Силистра. Той е магистър по „Политически мениджмънт“ в СУ „Свети Климент Охридски“ и магистър по „Международни икономически отношения“ в УНСС. Автор е на книгата „4х4 – БСП след 1989“, в която изследва организационното развитие и развитието на вътрешнопартийната демокрация в БСП, заедно с идейната ѝ трансформация.

Илияна Йотова

Депутат в 40-то Народно събрание (2005 - 2007). Депутат в Европейския парламент от групата на Партията на европейските социалисти (PES) от юни 2007 г. От м.януари 2014 г. е ръководител на българските депутати-социалисти в Европейския парламент.

Георги Пирински

Георги Пирински е народен представител в VII Велико Народно събрание (1990-1991) и в 36-о (1991-1994), 37-о (1994-1997), 38-о (1997-2001), 39-о (2001-2005) и 40-о (2005-2009) обикновено Народно събрание. Председател на 40-ия парламент.

Петър Курумбашев

Общински съветник в София от 2007 до 2009 г. с лявата листа. Депутат от ПГ на Коалиция за България, член на комисиите по културата, гражданското общество и медиите и по околната среда и водите.

ДПС

Филиз Хюсменова

Родена на 10 юни 1966 г. в гр. Силистра. Завършва френска и руска филология. Заместник- председател на ДПС и настоящ евродепутат.

Неджми Али

Роден на 16 юли 1972 година в с. Устрен, Кърджали. Завършва „Стопанско управление и администрация“ в УНСС, София. Настоящ заместник-министърът на отбраната.

Илхан Кючук

Роден на 16.09.1985г. в гр. Севлиево. Председател на Младежко ДПС.

Искра Михайлова

Магистър по библиотечни и информационни технологии и услуги към Ленинградския държавен институт по културата. Настоящ министър на околната среда и водите

„България без цензура”

Николай Бареков

Николай Бареков е роден в Пловдив. Завършва "Българска филология", специализира "Телевизионна журналистика". Започва кариерата си като радиожурналист в родния си град през 1992 година, в пловдивското радио "Канал Ком". Седем години е лице на сутрешния блок на bTV (2003-2010). През 2010 година става директор на "Новини и актуални предавания" в TV7, както и водещ на рубриката "Гореща точка" в сутрешния блок на медията. По-късно става и Изпълнителен директор на трите телевизии TV7, News7 и Super7. Има специализации в Англия и САЩ. Председател е на ПП „България без цензура“.

Ангел Джамбазки

Заместник-председател на ВМРО. Общински съветник в София.

Реформаторски блок

Светослав Малинов

Политик от партията Демократи за силна България (ДСБ), политолог и преводач. Един от основателите на ДСБ, той е депутат в Народното събрание през 2005–2009 година и в Европейския парламент от 2009 година.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Фелиз Тогиз - 18:24, 06 апр.

  БЪЛГАРИЯ Е ПРЕКРАСНА СТРНА, НО С 40% ГАДЕН НАРОД, ОСОБЕНО БЪЛГАРСКАТА КРИМИНАЛНА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА. БЪЛГАРИЯ Е ГНУСНА ДЪРЖАВА!!!

 • ИВАН НЯГОЛОВ-ВАРНЧА - 19:23, 31 май

  МОЕ БЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ИНТЕГРАЛНАТА БЮЛЕТИНА.ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРОФ.ГЕРДЖИКОВ ИЗПРАТИ ВЪВ ВАРНА ТРИМА ДЕПУТАТИ,НАЧЕЛО С РАЛЧЕВ.ПРЕДЛОЖЕНИЕТО МИ ЗА ИНТЕГРАЛНАТА БЮЛЕТИНА БЕ ВНЕДРЕНО,НО НЕ БЕ ПРИЕТО ОСНОВНОТО В ПРЕДЛЖЕНИЕТО ЗА ИНТЕГРАЛНАТА БЮЛЕТИНА,А ИМЕННО ПОДРЕЖДАНЕТО НА КАНДИДАТИТЕ ДА СТАВА НЕ ПО ТЯХНАТА ПАРТИЙНА ЗНАЧИМОСТ ИЛИ БОГАТСТВО,А ПО АЗБУЧЕН РЕД.ПРИ ТАКАВА БЮЛЕТИНА ИЗБИРАТЕЛЯЕ Е ЗАДЪЛЖЕН ДА ПОТЪРСИ В СПИСЪКА НА ЛЮБИМИЯ СИ КАНДИДАТ И ОТБЕЛЕЖИ С ОПРЕДЕЛЕНИЯ ЗА ТОВА ЗНАК.ВБ ЕДНА ТАКАВА БЮЛЕТИНА НИКОГА НЕ БИ СЕ ЛУЧЕЛ ГАФА 15-15.

 • boris - 20:44, 30 май

  Кому?нистите в Б!ългария гласуват вече за Турция

 • братя българи, не гласувайте! - 16:05, 29 май

  А вие братя българи, не гласувайте! Циганите гласуват - за безплатен ток! Турчолята гласуват - за исляма! Комунистите - за Москва! Миньорите - за Москва! Дебилите - за 20лв! А българите не гласуват, за да ги управляват турци и цигани! Братя българи, не гласувайте! Но не се оплаквайте! И не искайте високи пенсии! Всички са маскари, е мисленето на Бай Ганьо - отрицателен герой! И вие братя българи не сте идеални - отрицателни герои сте!

 • Аз - 15:55, 29 май

  Ха дано, ама надали.

 • да... - 11:35, 29 май

  народа реши.. макар, че някои купуваха гласове на килограм, имаше и нещо положително в тия избори.

 • Ицо - 10:55, 29 май

  Да, има и млади хора, които се надявам да сменят статуквото.

 • Ваня - 10:48, 29 май

  Добре, че има и нови лица сред тези депутати, че от досегашните полза не видяхме.

 • Влади - 10:32, 29 май

  Сега пред тях има само една задача, и тя е да работят за тази страна , за нейното благополучие и успехи.

 • ОКОТО - 10:31, 29 май

  В номер 15 -ти ми е надеждата :)))

Напиши коментар

Коментари