петък, 06 юни 2014, 14:05 ч.

Окончателно

Бареков и Джамбазки отиват при консерваторите в ЕП

BNews.bg

Бареков и Джамбазки отиват при консерваторите в ЕП

Евродепутатите Николай Бареков и Ангел Джамбазки ще се присъединят към семейството на европейските консерватори и реформисти. Това заяви лидерът на България без цензура Николай Бареков след заседание на Изпълнителния съвет на партията. Нпресконференцията присъстваха и представители на коалиционните партньори - ВМРО-ЗНС и "Гергьовден".

Евродепутатите Николай Бареков и Ангел Джамбазки ще се присъединят към семейството на европейските консерватори и реформисти.

Това заяви лидерът на България без цензура Николай Бареков след заседание на Изпълнителния съвет на партията. Нпресконференцията присъстваха и представители на коалиционните партньори - ВМРО-ЗНС и "Гергьовден".

Вчера, по време на среща с евродепутатите от останалите партии, Бареков заяви, че ще възродят българския консерватизъм.

Доволен съм от нашето заседание, защото то направи анализ на изборите и присъствието на нашата партия в ЕП, заяви Бареков и добави, че именно по време на тази среща

решението им, взето заедно с коалиционните партньори, е обсъдено чрез конферентна връзка с председателя на европейските консерватори и реформисти Мартин Каланан.

Лидерът на ББЦ подчерта, че документите са готови, а в сряда е заседанието на Бюрото на европейските консерватори и реформисти, на което и те също ще присъстват.

Николай Бареков съобщи и че той ще стане член на Бюрото, а дали ще заеме по-висок пост при тях ,ще стане ясно по–нататък.

Лидерът на ББЦ съобщи, че те ще получат високи експертни длъжности в администрацията на Европейския парламент по линията на европейските консерватори. Те ще се заемат от хората на коалицията, които са в списъка на коалицията ББЦ-ВМРО-ЗНС-Гергьовден с министрите и заместник-министрите в следващия кабинет.

И Николай Бареков, и Ангел Джамбазки споделиха, че буквално до вчера са водени преговори с различни групи, защото интерес е имало от много страни.

Часове след като станаха ясни резултатите от евровота на 25 май, Джамбазки коментира, че те биха се чувствали най-добре при консерваторите.

Това, което избрахме, ми се струва най-полезното, заяви той днес, след като решението е окончателно взето и добави, че от тази позиция най-добре биха работили за защита на българските интереси.

Нашите виждания съвпадат най-вече с тези на консерваторите, обоснова се още Бареков.

Той благодари на либералите и на Европейската народна партия, с които също са водени разговори и уточни, че като евродепутат ще търси диалог и с останалите групи в ЕП. Бареков изрази надежда да запази добри отношения с европейските либерали и ще търси непрекъсната комуникация с Европейската народна партия.

Николай Бареков призна, че основното, което ги спряло да отидат при либералите, е било присъствието на ДПС там.

Ние сме плътно с консерваторите и по темата за председател на ЕК и затова и не подкрепяме Жан-Клод Юнкер, добави още той.

Стана ясно още, че

"България без цензура" ще стане и член на партията на Европейските консерватори и реформисти,

а всеки от коалиционните партньори ще вземат решение за себе си дали ще подаде молба за членство.

И като вече евродепутатите Бареков и Джамбазки се обявиха против членството на Турция в ЕС. Според тях, това може да стане само през референдум в България.

Турция няма място в ЕС, защото принадлежи на друга епоха, цивилизация, начин на мислен, заяви зам.-председателят на ВМРО.

Лидерът на ББЦ пък обясни, че този въпрос е дискутиран с консерваторите – те знаят, че са против и ги харесват, въпреки тази им позиция.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Евродепитатите - 18:31, 08 юни

  разправяха как тая гробаджийска Буца мас се криела от другите на представителни срещи, по-нисък от тревата, защото не знае бъкел английски и тъпее като галфон.

 • Крис, - 18:29, 08 юни

  а оня от свинефермата Гроб нереза Борисов, щели да го колят и правят на мас

 • ххк, - 18:28, 08 юни

  нещо много се нервиш, а... та чак кръв пикаеш от злоба.. миндил.

 • Мая 22;31 - 23:16, 06 юни

  Правилно! Точно от такива политици имаме нужда! А не от Бареците тюфлеци!

 • Хулио - 23:14, 06 юни

  Като го гледам това недоразумение Барека на снимката и започвам да подозирам Мустака, че е открил неизчерпаем източник на енергия. Какви батерии е сложил на тая кукла ?? Няма изхабяване. И Южен поток, вероятно няма да е газопровод, а Бюрековод - за снабдяване на Русия с батерии

 • Хулио - 22:40, 06 юни

  Може би това е най-добрият избор-и за тях, и за нас.

 • Мая - 22:31, 06 юни

  Имахме нужда от политици, които поставям българското, пред личното.

 • Xxk - 19:27, 06 юни

  Цветан Василев назначи Бареков за треньор, директор, президент и ляв бек на Ботев (Пд) ПЛОВДИВ - Овакантените вчера от Станимир Стоилов и Димитър Димитров - Херо позиции съответно на старши-треньор и директор в Ботев (Пловдив) ще бъдат поети от Николай Бареков, нареди собственикът на отбора Цветан Василев. "Барек, ти нали си ботевист? Айде, назначавам те за треньор, директор, президент! И тоя Минев нещо стана на години, айде и ляв бек!" - нареди банкерът на медийно-политическото си протеже. На новия месия на народа това нямало да му попречи на политическата кариера, твърдят запознати, тъй като Николай Бареков бил в такава физическа форма, че вече не спял и имал нужда да уплътни денонощията си. "Има и инвестиции, пари да оправдава. Нормално е да го натоварят с още нещичко, след като не успя да спечели евроизборите" - коментираха кибици от тренировъчната база на Ботев в Коматево. Очаква се вече по време на мачовете на отбора коментаторите по TV7 да твърдят, че публиката на стадиона е около 120 000 души.

 • xxk - 19:07, 06 юни

  Добре го приемат Бареков и ББЦ в Европа, за учудване на всички може би.

 • Диляна - 19:06, 06 юни

  Добре звучи този ход на нещата. Важно е да има разумност и отстояване на националните интереси и вярвам,че ще е така.

Напиши коментар

Коментари