понеделник, 16 юни 2014, 11:22 ч.

Звяр в гората

Ужас! Мечка отново убива животни в Смолянско!

BNews.bg

Ужас! Мечка отново убива животни в Смолянско!

Мечка отново излезе на лов в Смолянско, съобщиха от местната РИОСВ. На място веднага са изпратени служителите на "Група за бързо реагиране", които установили ранени овца и агне, убити две агнета и един овен.

След няколко месеца затишие и мечките в Смолянско пак се активизираха.

В РИОСВ – Смолян е получен нов сигнал за нападнати и убити животни от мечка в района на село Планинско, община Баните.

На място веднага са изпратени служителите на "Група за бързо реагиране", които установили ранени овца и агне, убити две агнета и един овен.

Животните са собственост на 73-годишен мъж от село Планинско. Комисия ще изготви протокол за обезщетяване на собственика на животните.

Раздадени са спрейове против нападения от мечки в селото, както и брошури с информация, как да се действа при среща с мечка.

Както BNews писа, през април мечка нахлу в стопански двор край село Кожари, община Борино, срути дървена постройка и буквално помете барбекю - камина, което се намира в имота, собственост на 73-годишен мъж от селото.

Дни по-рано в Смолянско имаше няколко мечи набега. Разярен звяр щурмува хамбар и вила край Чепеларе, а при друг случай мечка нападна и обор с овце, като уби две животни и рани тежко трето. Други десет пък липсват.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари