петък, 20 юни 2014, 15:13 ч.

Потрес!

От щаба на Кристалина в ЕК: Ще ви помогнем със сателитни снимки

BNews.bg

От щаба на Кристалина в ЕК: Ще ви помогнем със сателитни снимки

ЕК е готова да мобилизира всички налични инструменти в рамките на Евросъюза, за да подкрепи засегнатото от природните бедствия население на България, заявява председателят й Барозу. От щаба на Кристалина Георгиева пък обещават помощ със сателитни снимки.

Европейската комисия е готова да мобилизира всички налични инструменти в рамките на Евросъюза, за да подкрепи засегнатото от природните бедствия население на България.

Това заявява председателят на Европейската комисия Жозе Барозу в послание до президента Росен Плевнелиев. От свое име и от името на Комисията Барозу изразява солидарност с хората и властите в България във връзка с драматичните последици от наводненията в източната част на страната, довели до загуба на човешки живот.

По-рано готовност за помощ от Еврокомисията изрази Дейвид Шарок, говорител на еврокомисаря за хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева.

"Ако получим искане за помощ от страна властите в България, то отговорността за това ще поеме нашия координационен център за реакция при кризи. Готови сме да предоставим различна помощ веднага.

След дипломатичната готовност за помощ от Брюксел дойде уникалното предложение от екипа на досегашната ни еврокомисарка Кристалина Георгиева.

След като разбрахме от съобщението й в социалната мрежа Туитър, че е много "наскърбена" от трагедията във Варна, я вече е готова да помага .... със сателитни снимки.

"Например, ние можем да помогнем със сателитни изображения, което е много полезно при подобни наводнения.

Освен това процедурата е такава, че страната, която изпраща молба за помощ, изрично ни казва от какво се нуждае.

Координационният център ще разпространи тази информация до другите страни-членки и те на свой ред ще ни съобщят с какво могат да помогнат", обясни Дейвид Шарок.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Андрешко - 19:21, 21 юни

  дай повече снимки на хората МА ни са стискай може и голи, твои...

 • dd - 10:39, 21 юни

  Уважаеми, не знаете ли, че и в Европейския съюз трябва да се УСВОЯТ едни пари за сателитни снимки. Г-жата да даде имейла на европейската комисия и ние без пари ще им изпратим милиони снимки от мястото на трагедията.

 • qwerty - 09:43, 21 юни

  И някои я предлагат за министър-председател? Боже опази!

 • Владислав - 21:09, 20 юни

  Гарантирано, от ГЕРБ! Явно бат Бойко замени една калинка с друга, по-тлъста.

 • Масонина - 19:44, 20 юни

  Е, стига де, не бъдете чак такива скръндзи, изпратете и селфита. И без това там ви е силата.

 • Тито - 19:04, 20 юни

  Какво искате от Сталинка? Толкова и е мозъка! Горката! Една чиновничка,ще оправя бедствията и авариите! просто смях! Поредната тиква Калинка на ГЕРБ!

 • Валери - 16:04, 20 юни

  Тази гнусна лелка като праща сателитни снимки да прати и нейни голи снимки. Голяма помощ ще ни окаже. За наводнението в Сърбия никой не ги пита искат ли помощ, а както е редно веднага тръгнаха екипи да помагат включително и наши доброволци.

 • еми - 15:59, 20 юни

  О, Боже и какво ще правим с тези снимки...ще върнем на хората домовете или загубените близки?!???...нещо не разбирам /явно не съм на висотата на ЕК/

 • Васил - 15:43, 20 юни

  Типично като тиквите на Борисов, само стоят от страни и дават акъл!

 • Емил - 15:42, 20 юни

  А мерси... страшно полезно! Дали нямаше да е лошо да помогнете и с изпълнение на задълженията си другарко Георгиева?!

Напиши коментар

Коментари