понеделник, 23 юни 2014, 13:48 ч.

Подигравки в залата

Второкласник на 24 г. разсмя бандата на Тишо Боксьора

BNews.bg

Второкласник на 24 г. разсмя бандата на Тишо Боксьора

Бурен смях в една от залите на Спецсъда предизвика неграмотен свидетел по делото срещу наркобандата на Стефан Бонев - Сако и Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора. Борислав Борисов изобщо не знаеше защо и как е станал поемно лице, акто си спомни, че полицията го намерила пред една баничарница в столичния квартал Симеоново и му предложили офертата.

24-годишен второкласник взриви от смях Специализирания съд.

Рано-рано бандата на сочените за наркобосове Стефан Бонев-Сако и Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора се явиха по обвиненията на участие в наркогрупа. Сако и компания бяха закопчани през 2012 г. при операция „Чук“, която е една от малкото по времето на Цветан Цветанов, където се стига до съд.

Как е била съшита операцията лъсна изцяло по време на днешното заседание, след като един от свидетелите тотално не знаеше къде се намира и за какво изобщо го викат. Борислав Борисов обаче внесе добро настроение не само сред подсъдимите и адвокатите им, но и сред магистратите.

Оказа се,

младежът от плевенското село Николаево е тотално неграмотен, въпреки че бил завършил 2 клас.

Той не знаеше дори ЕГН-то, а след като съдията го прочете от личната му карта, стана ясно, че е на 24 години. Освен неграмотен, Борислав се оказа и с къса памет. Той не помнеше за какво точно са го извикали и по какъв случай е станал поемно лице.

Заяви, че не познава подсъдимите, а станал свидетел случайно:

Бях пред баничките в Симеоново, дойдоха от полицията и ме питаха мога ли да стана поемно лице.

Без много да мисли младокът се съгласил, а защо – и днес не можа да обясни. Заедно с униформените отишли на Околовръстното, където имало паркирана кола.

Запитан какво друго освен пари е имало там, свидетелят заяви: Не помня, ще ви излъжа. „А, недейте така, нали ви предупредихме за отговорността, която носите. Казвайте всичко, само не лъжете“, предупреди го съдията.

Добре тогава, не си спомням, отвърна свидетелят. Добре се ориентирате, доволно заяви магистратът и продължи разпита. Представи на Борислав и протокол, който би трябвало да е разписал след догледа.

Свидетелят обаче доста се затрудни да разпознае собствения си подпис,

тъй като „се подписвал горе-долу, понякога с две букви, но най-често различно“. Така успя да види своя почерк само на две места, въпреки че се предполагаше, че го има на още няколко.

След като си свърши работата, плевенчанинът успя да си издейства и пари за връщане до родното село. Подсъдимите пък шеговито предложиха да му осигурят и пари за баничка.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • a - 09:12, 24 юни

    Ало, патриота. А я ти ми кажи колко "айдути" влязоха в съда. Не баркай показните, безмислени акции с действително свършена работа, щото на ЦвЦв му остана само показното - за две стотинки работа не е свършил.

  • Патриот - 15:45, 23 юни

    Ей, писачите!!!!! "Една от малкото"...алооо?!?!? Я се сетете колко айдути по времето на Цветанов влязоха в съда! Хайде да не пишете пасквили, става ли?!? Мърши платени....

Напиши коментар

Коментари