четвъртък, 07 август 2014, 11:44 ч.

Експерти пред BNews

Политическата есен: Ще има компромати, идат и протести!

BNews.bg

Политическата есен: Ще има компромати, идат и протести!

Ще ни залее ли нова компроматна война още в началото на есента?

В момента сме в период на затишие пред буря.

Така политическият анализатор Тихомир Безлов коментира очакванията си за политеческата есен. По думите му след края на август политическото говорене ще се изостри и ще се появят компромати. „Досега не е имало избори без политически компромати и сега няма да е по-различно”, заяви той пред BNews.

По негова оценка през 2013 г. компроматната война е била най-сериозна. По време на евроизборите не е било толкова остро говоренето и ваденето на компромати, тъй като самите избори са били по-специфични и са били по-строго регулирани.

Подобна е прогнозата за политическата есен и на социолога Руслан Стефанов,

според който още от началото на септември се очаква изостране на политическото напрежение. Тогава, според него, ще има по-сериозни политически противопоставяния. Социологическите проучвания до момента показват, че има висока вероятност да се сформира политечско дясно-центристко мнозинство в следващото Народно събрание.

Опитът от миналите години, по думите му, показва, че трудно се правят такива прогнози. В момента сериозен фактор за политическата есен може да бъдат няколко фактора, сред които  несигурността на хората, провокирана от природните беднстия и от несигурната банкова среда.

Очакванията на Стефанов са служебният кабинет в момента да окаже успокояващо действие

върху политическата обстановка. Социологът не очаква улиците да бъдат залети от протестиращи хора, въпреки че не изключва и такава възможност, тъй като миналото управляващо малцинство е изкарвало свои привърженици на улицата, подкрепено и от „някои националистически формации”.

Стефанов не очаква да има протести преди изборите, но в зависимост от това как ще се отразят новите цени на електроенергията и парното, е възможно да се появят и нови протестиращи. През следващата година обаче едно е сигурно - тя също ще бъде много неспокойна.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • наган - 13:43, 07 авг.

  Народе, внимавай какво правиш! Тоя път Рапона няма да сдаде властта доброволно, лафовете за кръвта по асфалта ги забравете. Сега и черва ще гледа с усмивка, само да е пак премиер.

 • Фотев - 13:34, 07 авг.

  Орешарски направи каквото можа, и не беше малко. Трудно е да се работи при тия саботажи от страна на ГРОБ. Историята ще го оценява, не ние. За съжаление такъв експерт като Орешарски на този пост няма да видим скоро. Сега е ред на политиканите.

 • санчо - 13:33, 07 авг.

  Интересно, когато Орешарски подписваше договори за заем от ГРОБ ревяха като банциг, а сега искат да се прегърнат с ДПС и да изтеглят 10 милиарда. Шамарите ще са големи този път, Тикво, готви се!

 • локи - 13:22, 07 авг.

  Мнозинството от народа изобщо няма да гласува, макар да мрази Тиквата и в червата. Не виждат за кого. Но ако Тиквата се върне ще гласуват с камъните.

 • ак 47 - 13:21, 07 авг.

  Сега за пореден път ще гледаме "Бай Ганьо прави избори". Писнало ни е отдавна, но друго за гледане няма да има.

 • Sven - 13:19, 07 авг.

  Не сме нормална държава за съжаление, след мандата на Боко пък съвсем. Фигура като него през 1992 г. щеше да е недопустима за съществуване в дясно, обаче през 2009 г. номера мина. Жалко.

 • Колев - 13:18, 07 авг.

  Щом народа нищо не каза за Тиквата и някакъв си Близнашки няма да ги впечатли. Тежко на държава с такъв народ.

 • ноби - 13:09, 07 авг.

  Протестърите се прецакаха, Орешарски си отиде, сега няма да се плаща за скачане, морето отпада.

 • янко - 12:18, 07 авг.

  РЗС: Цензурата пусна кепенците Партията на Бареков масово пуска кепенци на офисите си в страната! Въпреки, че са платени до края на годината офисите на ББЦ са безлюдни и пусти, защото Бареков вече не може да плаща на партийния му апарат в страната. Едва подържа на заплата в София около 20 души. Пресцентърът на РЗС прилага снимки на офисите на ББЦ в София и Сливен, в които повече от два месеца не е стъпвал човешки крак. Това е още едно доказателство за разпад на Барековата цензура. Вече няма кой да му носи безотчетните мръсни пари всяка седмица по график, който е написан собственоръчно: 1/ 50 000 лв. за м. 09.2013 г. - г-н Бареков 2/ 100 000 лв. за м. 10.2013 г. - г-н Бареков 3/ 600 000 лева на месец от 01.10.2013 г. по 150 000 лв. на седмица 4/ 505 000 евро без ДДС за къща /да не е като заем/ 5/ 1 000 000 евро премия за г-н Бареков РЗС изказва огромна благодарност на Малоумник №1 в Европейския парламент, който сам признава и се надяваме прокуратурата да не пропусне това самопризнание, че абревиатурата КГ е името на Красимир Гергов. Важно е обаче уточнението, че Бареков дължи към месец декември 2013 г. на Пиеро (или както той сам признава на КГ) 2 928 955 лв. Защо ли ги дължи и биха ли му дали на този параноик такава колосална сума ако КТБ не е гарантирала, че дълга ще бъде покрит. РЗС вече има потвърждение от ключови фактори в Европейския парламент, че сигнала ни за черните каси и мръсните пари на Бареков ще бъде разгледан до края на месец септември.

Напиши коментар

Коментари