петък, 12 септември 2014, 14:44 ч.

Скандал на деня

Местан и Рушен Риза нападнаха Бареков за затварянето на границата с Турция!

BNews.bg

Местан и Рушен Риза нападнаха Бареков за затварянето на границата с Турция!

Аз съм в чужбина и не бих искал да отделям Бог знае колко време да коментирам подобно безумие. Благодаря ви. Това заяви пред BNews лидерът на ДПС Лютви Местан по повод идеята на лидера на „България без цензура“ Николай Бареков да се затвори за седмицата около изборите границата на България с Турция заради очаквани манипулации на вота.

Лидерът на ДПС Лютви Местан също се включи в отстояването на гласовете от Турция. 

Припомняме, че по-рано днес лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков предложи да се затвори за седмица около изборите границата на България с Турция заради очаквани манипулации на вота. Междувременно от ЦИК съобщиха, че

в момента проверяват заявленията за гласуване от Турция, защото цели 4000 заявления за гласуване от двойни граждани са подадени от един IP-адрес.

„Аз съм в чужбина и не бих искал да отделям Бог знае колко време да коментирам подобно безумие. Благодаря ви".

Това каза Лютви Местан пред BNews, помолен за коментар.

По-словоохотлив се оказа заместникът му, Рушен Риза пред BPost.

„А защо с Турция? Защо не с Гърция, Сърбия, Македония, Румъния и Сърбия?“, попита зам.-шефът на ДПС. В опит да омаловажи опасността от подмяна на изборните резултати, Риза пробва да иронизира искането на евродепутата с идеята да се затварят всички граници на България, а не само тази с Турция.

„Точно на празника ли да им забраним на хората да ходят до родните си места“, пита той.

Риза стигна и по-далеч заявявайки, че

някой се опитвал да разедини нацията чрез отделянето на „коренното население на България“.

Тези, които ще минават границата, са български граждани, или греша“, пита заместникът на Лютви Местан.Подобно на бившия си съпартиец и настоящ реформатор Корман Исмаилов,

Рушен Риза не видя нищо притеснително във факта, че 4 000 заявления за гласуване от Турция са подадени от един IP-адрес.

„В Турция цял един квартал се обслужва от един сървър. Това значи ли, че всички използват един компютър?“,

обясни скандала доста наивно в защита на ДПС Рушен Риза и отрече заявленията да са подавани от издържаните от ДПС изселнически организации в Турция.

По-рано Николай Бареков изпрати три писма заради очакваните манипулации с гласовете от Турция.

Те са до служебния премиер Георги Близнашки, до ЦИК и до Жан-Клод Юнкер. От тях става ясно, че се готви подмяна на вота на българския суверен с около 150 хиляди души с двойни паспорти, които ще дойдат в страната за мюсюлманския празник Рамадан. Затова и датата на вота била определена за 5 октомври - в периода на Рамадан.

Бареков настоя и за закриване на изборните секции в Република Турция заради подготвянето на фалшиви заявления за създаване на такива секции там, както и липсата на контрол и прозрачност върху тях.

Бареков направи и запитване до председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и еврокомисаря по имиграцията

Димитрис Аврамопулос дали затварянето на границата с Турция би представлявало нарушение на европейските правила.

Според лидера на „България без цензура“ много хора с двойно гражданство, едното от които не е е европейско, се готвят организирано да преминат границата под предлог, че ще празнуват Байряма, а всъщност ще гласуват за ДПС и Реформаторите, представлявани от Касим Дал.

Искането на Бареков вече предизвика остра реакция както от страна на ДПС, така и от Реформаторския блок.

Областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер си позволи да стигне по-далеч, като нарече Николай Бареков фашист.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • факт - 22:12, 12 септ.

  ден на изборите - 5-10-2014 - сбор на цифрите - 5+1+2+1+4 = 13........... САМО ББЦ! БЮЛЕТИНА - 13!

 • Хан Крум - 20:11, 12 септ.

  Бареков защитава национален интерес! БРАВО!

 • мутрите и фесовете - 20:10, 12 септ.

  МЕРЗАВЦИ БЕЗРОДНИЦИ!

 • ГЕРБ - ДПС - ЛЮБОВНИЦИ - 20:06, 12 септ.

  ГЕРБерската сган как защитава ДПС!

 • Марто - 17:11, 12 септ.

  Бареков е неудобен за всички - включително и за ДПС!

 • fen - 17:07, 12 септ.

  ами да трябва да се затвори границата.....кога най-после ще има честни избори.... 24 години минаха колко още трябва да чакаме, ББЦ и Бареков е шанса ни за нещо ново, позитивно, безкомпромисно към мутрите и статуквото...трябва да получи пълно мнозинство....разумните и умните ще дадат шанс на Бареков

 • Ina - 16:20, 12 септ.

  АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!АЗ СЪМ ПРОТИВ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ДА МИ РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО!

 • Жоро - 16:11, 12 септ.

  Точно така! Стига турците са идвали на изборен туризъм!

 • .... - 15:56, 12 септ.

  ГЕВРЕКА НАГРЯВА ЛАМАРИНИТЕ

 • Малин Кръстев - 15:35, 12 септ.

  Не се прави на луд бе и двамата получавате нареждания от Доган!

Напиши коментар

Коментари