четвъртък, 25 септември 2014, 15:13 ч.

Има резерви в енергетиката!

Намаляваме цената на тока, ако влезем в управлението

BNews.bg

Намаляваме цената на тока, ако влезем в управлението

Има резерви в енергийната система. Когато влезем в управлението на страната, ще направим пълна ревизия на НЕК, БЕХ, ДКЕВР и Енергийния борд и ще подменим ръководствата им. Веднага ще отменим увеличението на цената на тока и ще извадим от потребителските сметки сумите за зелени източници на енергия. Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков в коментар на последните събития в ДКЕВР.

Либерализацията на енергийния пазар ще доведе до увеличение на цената на тока с 50%. Затова когато влезем в управлението на страната, ще направим пълна ревизия на НЕК, БЕХ, ДКЕВР и Енергийния борд и ще подменим ръководствата им. Веднага ще отменим увеличението на цената на тока и

ще извадим от потребителските сметки сумите за зелени източници на енергия.

Задължително ще предоговорим изкупните цени на ТЕЦ-овете Марица 1 и 3. Това съобщи лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков във връзка с шоковото поскъпване на електроенергията за битови нужди.

Припомняме, че ДКЕВР готви 10% увеличение на цената на тока, което бе отложено за 30 септември, тъй като на заседанието на комисията днес полетяха яйца към членовете й и почти се стигна до бой.

Бареков вече изпрати сигнал до ДКЕВР против плануваното поскъпване на електроенергията.

В качеството си на член на комисията по енергетика в Европейския парламент и зам.-председател на Европейските консерватори и реформисти евродепутатът ще поиска изслушване в комисията, за да уведоми членовете й за методите на формиране на цената на тока - каква

огромна част от сметките отиват за свръхскъпите ВЕИ-та и каква е печалбата на ЕРП-тата.

Бареков ще засегне и въпроса защо държавата не подкрепя и не стимулира най-евтиното българско електричество, което се произвежда от ТЕЦ-овете и АЕЦ.

„Явно НЕК няма интерес да осъзнае факта, че 80% от приходите на една подземна мина са разходи за работни заплати, а още около 10 – 15% отиват за безопасност на труд, кислород под земята и други базови разходи за работа при нормални условия. Мините са принудени да разбират дали да платят кислорода на миньорите или заплатите им, защото това, което НЕК им плаща, е подаяние от 50% от заработеното. Исканията на миньорите са основателни и трябва всички политици да ги чуят.

Защо Делян Добрев и Драгомир Стойнев нямаха куража да отидат при тях и да ги изслушат?

Държавата действа с престъпна безотговорност към работниците от най-чувствителната категория труд и един от най-ключовите отрасли – енергетиката“, посочи лидерът на ББЦ.

„България без цензура“ е единствената партия, която иска да запази работните места на трудещите се и да създаде условия за възникване на нови. Сега назрява огромно напрежение точно преди отоплителния сезон и това няма нищо общо с предизборната кампания, защото ситуацията няма да се успокои на 5-ти октомври, ако не решим проблемите и не сложим някакъв ред в сектора“, призова Бареков.

В сигнала си до ДКЕВР, до служебния премиер Близнашки и до служебния министър на енергетиката Щонов лидерът на ББЦ призовава за прозрачност при формирането на цената

на тока и ясна аргументацията за действията на Държавната комисия, които да са съобразени с европейските законови норми.

Паралелно с това юристите на ББЦ ще подготвят жалба до Върховния административен съд в момента, в който ДКЕВР вземе окончателното решение за поскъпване.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • да, бе - 00:18, 28 септ.

  и един мармот завива шоколад.. Остава да обещаете и Закон за фалит на физческите лица,персонални нормални договори с Топлофикация с възможност за отказ от рекета им, 2 млн работни места за хората на възраст 50+, адекватни с ЕС заплащане на труда без бавене на заплати, адекватни пенсии гарантиращи нормален живот на самотните хора, без партийни субсидии... а още колко мога да ви обещая предизборно и безнаказно - фантазията не ви стига:)

 • AAA - 16:12, 27 септ.

  ВСИТЕ СА МАСКАРИ ! ХВАНИ ЕДИНИЯ,УДАРИ ДРУГИЯ.НЯМА ЗАГРИЖЕН ЗА НАРОДА-БСЕКИ СЕ ДОМОГВА ДО ХРАНИЛКАТА !НЕКА ДОЙДАТ ГЪРЦИТЕ,ТЕ И КОГАТО СА ЗЛЕ ,СА ПО-ДОБРЕ ОТ НАС!

 • Гражданин - 10:24, 26 септ.

  Ние сме бивши служители на фирмата на г-н Николай Бареков ‘‘Ноу фрейм медия‘‘. На 30.05. 2014 г. бяхме освободени от работа буквално за един ден без никакво предупреждение. Беше ни обяснено да не се притесняваме за заплатите си, които и без това се бавеха всеки месец. Тези, които бяха на трудови договори, бяха натискани да ги прекратят по взаимно съгласие под предлог, че ако не искат, няма да работят повече за фирмата! До този момент няма никаква информация за това кога и дали ще си вземем дължимото от фирмата на г-н Бареков . При опитите ни да си потърсим правата в офиса на г-н Бареков винаги се сблъсквахме с големи момчета с пистолети и празни погледи! В същото време г-н Бареков твърди по всички медии, че е богат и помага на хората! Обикаля България със свитата си и прави предизборната си кампания! Питаме, г-н Бареков, кога ще ни платите, нали мислите за хората? Колеги, на 27.09.2014 г. от 17:00 ще бъде проведен протест пред офиса на г-н Бареков в гр. София .

 • Милена - 00:03, 26 септ.

  Не мога да разбера симпатягата Ангел Джамбазки защо винаги се навира в неподходяща компания, смърдяща на мръсни пари, руски ботуши и ДС. Ангеле, разбери, че ченгето Краси Каракачанов е лъжицата катран във вашата каца с мед! Ти си интелигентен и речовит, затова мястото ти е в Реформаторския блок, там са истинските български патриоти, които милеят за освобождаването на България от руския колонизатор!

 • Дедо Капутко - 20:40, 25 септ.

  „Идеята е освен разкритите секции в Турция да се имитира голям брой празнуващи Байрама, които всъщност няма да влязат на територията на България. Въпреки това тези гласове ще бъдат служебно добавени и фалшифицирани в протоколите, както от ДПС, така и от Касим Дал и Реформаторския блок. Реално в България ще бъдат докарани не повече от 20 хиляди български паспорти, а по урните ще бъдат отчетени пет пъти повече“, заявява Бареков пред дежурната „радиоточка” на Недялко Недялков, която изобщо няма нищо общо с Делян Пеевски. И още: „Блокадата която ББЦ ще извърши на 1-ви октомври на границата с Република Турция цели да попречи на тази мащабна операция. Заедно с това ще изпратим наблюдатели в Турция, Кърджали и Разград, където се очаква контролираният вот за ДПС и Касим Дал да бъде добавен в протоколите след приключването на изборния ден. Изводът е, че докато ГЕРБ печаташе фалшиви бюлетини, ДПС ще си отпечата фалшиви избиратели”. Бареков продължава успешно да втвърдява електората на ДПС и комай ще ги докара дотам да бъдат втора политическа сила след 5 октомври. Бареков обаче, обитаващ неубозданото си его горе на черешата, казва нещо напълно абсурдно: „Целта на „Операция Босфор“ е да се попречи на силно центристко управление с участието на „България без цензура”. А бе, Бареков, можеш ли НОРМАЛНО да обясниш какво означава „силно центристко управление”? Или блябосваш приказка да става. След 5 октомври и на идиотите им е ясно, че в парламента влизат ГЕРБ – представящи се за десни, БСП – представящи се за леви, евентуално Реформаторския блок – представящи се за десни, ДПС – представящи се за либерали, апропо. И пак с много евентуално – ББЦ, представящи се хем за центристи, хем за консерватори по Бареков в европарламента. Та сега да видим къде Бареков вижда „силното центристко управление с ББЦ”? Единствени от изброените, влизащи в парламента, клонящи към центризъм са … ДПС! Тогава? Как някаква си там „операция Босфор”, каквото и да означава това в главата на Бареков, ще попречи уж на ББЦ, която е „центристка“ уж, да управлява „силно” пак според Бареков с други центристи? Та нали от изброените единствената, клоняща към центризъм, е ДПС? Бареков, я иди, седни в ресторант „Маслинката” в столицата, викни по едно на Алексей Петров, на Ковачки, и на братята, и прати нишан на Пеевския. Уточни политическите понятия с кого ти пречат „силно центристки” да управляваш, защото единствената партия, която остава след изборите да не е нито лява, нито дясна, е именно ДПС. После залягай в граничните бразди. Ама не се напрягай много, че да не вземе ДПС покрай упражненията ти за втвърдяване на електората им, аха-аха да стигне и ГЕРБ.

 • мислещ - 20:37, 25 септ.

  Аман от тарикати! Хора без всякакви принципи и политическа хигиена си мислят, че могат да управляват държава. Не, не могат, и докато не станем мнозинство тези, които мислим така, тези ще влизат в българския парламент с обещания за 500 лв. пенсия и 1000 лв. заплата и ще дерибействат на гърба на полуживия ни народ. Очевидно проектът Д-у-д-у-к е инвестиция на КГБ, това обяснява бруталността и цинизма на манипулациите му, напълно по съветски образец. Насочен е предимно към циганите и глупаците, които съвсем не са малък електорат. Огромните пари, инвестирани в него, ще струват много скъпо на българите. Бих призовал да внимаваме как гласуваме, но няма смисъл - тези, които гласуват за тях най-вероятно не могат да четат, не могат дори да говорят правилно български език. Образованието ни е смачкано и невежеството се плоди със страшна сила. Все пак, нека тези дето можем да мислим с главите си да гласуваме с бюлетина № 9 и да опитаме да ги спрем!

 • хахаха - 19:56, 25 септ.

  Абе тоя не е добре централно

 • аз - 19:27, 25 септ.

  Див популизъм.Този вече не се чува какви ги говори-реди глупост до глупост.

 • Стан - 18:00, 25 септ.

  Ще свалиш цената на тока и ще вдигнеш куп други. Не сме овцете, които следват мутрата от Банкя, не сме заблудени.

 • дядо - 17:59, 25 септ.

  Цензурите и деформаторите са жалки партийки, но по-опасни и долни от гербавите няма!

Напиши коментар

Коментари