понеделник, 06 октомври 2014, 17:07 ч.

Пак ужас в Смолян

Мечка нападна и оглозга две телета пред очите на баба!

BNews.bg

Мечка нападна и оглозга две телета пред очите на баба!

Мечка е нападнала и наръфала две телета в смолянското село Турян. Това е поредното нападение на звяр в Смоляснко, за който BNews алармира в последните месеци.

Мечка е разкъсала две телета пред очите на 47-годишна жена.

Кървавата драма се разиграла на входа до табелата на смолянското село Турян, на 13 километра от Смолян.

Звярът изплашил жената преди няколко дни, но селото е в шок, след като и в деня за размисъл на първия си излет за сезона ловците открили и останки от оглозган кон от стръвницата, пише Смолян прес.

От коня е останал само синджира и няколко кокала. Мечката е опасна и яка, след като напада кон, ще нападне отново, казват местните.

Стопанинът на стадото, в което са били телетата, разказва, че звярът ги нападнал, когато жена му ги прибирала от паша. По думите му, мечката изскочила изневиделица и нападнала двете животни пред очите й.

Жена ми беше сама с кравите на 200 метра от обора, аз бях в другия край прибирах останалите животни. Мечката е изскочила на 50 метра от жена ми.

Директно е заръфала едното теле, отхапала му беше задните бутове, а другото го беше разкъсала с ноктите на дясната плешка.

Жената се е уплашила и като е видяла мечката е хукнала да бяга, разказва още мъжът.

Това е поредното нападение на мечка, за което BNews съобщава в последните седмици. Последните набези бяха в карловския квартал Сушица.

„Остават още 30 неизядени кошера и мечката ни започва нас.”

Такова опасение изразиха вчера жителите на карловския квартал „Сушица”, които вече повече от седмица са жертва на нападения от млада мечка.

Животното на няколко пъти слиза от планината и атакува пчелините в покрайнините на града. Тя не се плаши нито от хвърляните по нея пиратки, нито от хората, които й подвикват.

В началото на септември мечката уби още 20 овце, които бяха намерени разкъсани от голямото животно.

Преди дни пък стана ясно, че 11 животни е изяла мечка стръвница, която обикаля чепеларското село Забърдо. Жителите на селото са направили подписка, че

искат да получат разрешение да отстрелят мечката, преди да е изяла и човек.

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари