петък, 10 октомври 2014, 11:34 ч.

Протест пред МОН

Детските очи не лъжат, вярвам на дете аутист!

BNews.bg

Детските очи не лъжат, вярвам на дете аутист!

Десетки се събраха на протест пред МОН.

Няколко десетки души се събраха на протест пред Министерството на образованието

с плакати „Докога институциите ще прикриват насилието над деца“, „Детските очи не лъжат, вярвам на дете аутист“, „Дисциплинарно уволнение за зам.-министър Ваня Кастрева и Лазар Додев, директор на дирекция във ведомството.

Демонстрацията е организирана във връзка с малката Ана-Мария, за която има съмнения, че е била насилвана сексуално в 4-о помощно училище в София.

Истинската причина за протеста е да накараме институциите да работят в подкрепа на нашите деца,

каза майка ѝ Радосвета Симеонова на протеста.

От МОН непрекъснато обясняват как се грижат за образователния процес, а в същото време не може да се гарантира сигурността в училищата, обясни Радостина и напомни, че общообразователни училища имат видеонаблюдение в коридори и стаи, а училища за деца в риск – не. На въпрос на BNews.bg няма ли камери в 4-о помощно училище, Симеонова отговори, че се оказало, че

в школото има две камери - едната в кабинета на зам.-директора, а другата – на централния вход.

Тя попита къде са били институциите и защо не са започнали работа веднага след подаването на жалбата на 29 септември от нея.  Тези институции започнаха да изискват от мен да знам какво трябва да се направи, какви стъпки трябва да извървя, за да получа помощ за мен и за детето ми, и какви права имам. Те или не искаха, или не знаеха какво да направят, отсече тя.

Майката на Ана-Мария категорично отрече информациите, че у тях са идвали социални работници след жалбата от 29-и.

Дойдох на протеста и заради обидното отношение на директора на 4-о помощно училище,

каза пред BNews.bg друг от участниците в демонстрация, Добрина Алексиева. Директорката е казала на майката на детето, че никой няма да повярва на дете аутист. Алексиева сподели, че е правила консултации с юристи, които са казали, че децата аутисти няма пречки да са свидетели по наказателни дела, защото те не лъжат.

Тези некомпенетност на директора показва, че тази жена не си е на мястото.

„За какво са ни всичките тези институции, в които чиновници вземат заплати, ако фейсбук ще ни решава проблемите“,

риторично попита тя.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари