понеделник, 24 ноември 2014, 18:26 ч.

Един депутат на 40

5-годишни близнаци дават сили на финансиста Георги Ковачев

BNews.bg

5-годишни близнаци дават сили на финансиста Георги Ковачев

5-годишните близнаци Траян и Илея са най-голямата гордост на депутата-финансист Георги Ковачев, който стана член на Комисията по бюджет и финанси. Макар и далеч от семейството, което е във Варна, Ковачев е категоричен, че депутатският живот не го е променил.

Той е усмихнат и успял. Той може да говори с часове за финанси, но да разказва и забавни истории.

Идва от Варна в София по воля на народа. Той е Георги Ковачев, депутат от 43 Народно събрание.

Депутатът от БДЦ остава в сянка от скандалите в Народното събрание, на които сме свидетели всеки ден. Той предпочита да работи, а не да бъде в светлината на прожекторите, където други се бутат, за да са в отбора на „известните“ депутати.

Финансистът не приема празното говорене в парламента и няма да го видите да коментира тоалета на Мая Манолова от парламентарната трибуна. Ковачев смята, че подводният камък в управлението на страната е Реформаторският блок.

Според финансиста бюджет 2015 ще бъде определящ дали България ще тръгне нагоре по пътя на така очакваните реформи, за да се подобри живота на хората.


Към биографията на един 40-годишен депутат

Ковачев завършва Международни икономически отношения, специалност Международни финанси. Още в 3-ти курс започва работа в Община Варна.

Там работи 7 години, след което става финансов експерт в едни от най-големите холдинги в България.

Политическата кариера на Ковачев започва от ПП "България на гражданите". Там обаче не среща подкрепа за реформите, които според него са нужни на България и воля те да се осъществят. При сформирането на Реформаторския блок вижда, че тази коалиция не я чака нищо добро. Така избира България без цензура и до днес не съжалява за избора си.

С грижа за народа

Според депутата хората трябва да бъдат в по-тесен контакт с тези, които са в парламента, за да се възстанови доверието и респектът към професията депутат.

„Хората трябва да имат поглед към това, което правим в парламента и да им даваме отчет. При мен идват сигнали и те са доста основателни. Предстоят те да бъдат изготвени като законопроекти”, заяви Ковачев.

 Професия депутат

Ковачев признава, че не е имал самоцел да стане депутат.

„Никога не съм имал мечта да работя в парламента. По-скоро съм бил в изпълнителната власт и намерението ми е било да бъда полезен в тази посока, а не точно към законодателната, но двете неща са взаимно свързани и съм готов да работя в полза на гражданите, които да възстановят доверието към институцията Парламент”, споделя Ковачев и продължава:

„Това, което виждам в нашия парламент не ме впечатлява, да не кажа и някоя по-силна дума. Много популизъм, по –малко работа”, признава варненският депутат.

За евтините кюфтета и луксозните жилища

„Първо, столът не е хубав! Не е по-евтин от един обикновен стол.

Жилищата, в които живеем, са меко казано безобразни, меко казано.

Ремонтът е съвсем условен и в момента се разпада пред очите ми. Изключително стари жилища, в панелни блокове и не си струва да ремонтираш нещо, което принадлежи на държавата. Гледаш да се приспособиш и да живееш малко по-уютно, да имаш интернет и да може да работиш. Така Ковачев развенчава мита, който години наред е трън в очите на народа – защо точно депутатите трябва да се хранят за жълти стотинки и признава:

„Хубавият депутатски живот за мен лично е легенда!”

За семейството

Жоро Ковачев е семеен. Има две деца – близнаци Илея и Траян.

Признава, че откакто работи с Николай Бареков, все по-рядко му остава време да бъде със семейството.

„В монета виждам децата по-рядко. Не мисля семейството ми да се мести в София.

Децата ми са на 5 години и не могат да разберат какво точно е татко им да е депутат. Като ги питаш какво работя, казват при Бареков”,

споделя Ковачев. Усмихнатият депутат е категоричен, че жената трябва да гради кариера, но без това да е в ущърб на семейството. Радва се, че и до днес е същият и депутатският живот не го е променил с нищо!

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Митко - 09:36, 10 март

  Този човек го интересуват само парите.Той може да бъде във всяка партия за пари Той няма убеждения .На изборите във варна завлече толкова пари че не може повече.

 • Митко - 09:34, 10 март

  Този човек го интересуват само парите.Той може да бъде във всяка партия за пари Той няма убеждения .На изборите във варна завлече толкова пари че не може повече.

 • Manami - 17:58, 22 окт.

  Is that really all there is to it because that'd be flsgberbaating.

 • ЕленА - 22:32, 25 ноем.

  Как не го е срам! Излъгаха толкова хора по изборите тези от ббц. Срамота е да се правиш на загрижен. Лесно е да те пишат в платени статии и разни натегачи да те хвалят

 • Волф - 19:56, 24 ноем.

  Интересен човек, хората се избиват за Парламента, а този младок не е впечатлен.Май наистина трябват повече такива хора, разгеле дръпнем напред.

 • Ради - 19:10, 24 ноем.

  Все така да работи! За съжаление, малко са депутатите, като него, отдадени толкова на работата си.

 • Мартин - 19:02, 24 ноем.

  Групата на БДЦ е групата на депутатите, за които няма съмнение, че ще работят за благото на България!

 • Петър - 19:01, 24 ноем.

  Похвално за този човек. Високо ми е мнението за него. Дано бъде професионалист до край, каквито са депутатите на БДЦ!

 • Гошо - 18:36, 24 ноем.

  Рядко се случва да се намери депутат така отдаден на работата

 • Мирела - 18:30, 24 ноем.

  Със сигурност живота им не е лесен, хубаво е когато имат на кого да се крепят.

Напиши коментар

Коментари