петък, 23 януари 2015, 8:40 ч.

Кой им плаща?

Гогов не отрече за заплатите по 10 000 лв. на българите в Южен поток

BNews.bg

Гогов не отрече за заплатите по 10 000 лв. на българите в Южен поток

Българските служители в Южен поток, които получават средна заплата 10 000 лв., упорстват, че продължават работа по проекта. При тези космически заплати е разбираемо желанието им да "работят" и да ги получават напук на спирането на проекта от основния инвеститор Русия. Пред БНТ директорът на "Южен поток България" не отрече, че средната заплата във фирмата е 10 000 лв.

В България в момента друг подобен проект няма. Никъде няма официално написано, че "Южен поток" е прекратен. У нас екипът на "Южен поток-България" работи като едно цяло, упорстваше тази сутрин по БНТ директорът на фирмата Димитър Гогов.

Припомняме обаче, че Русия официално уведоми Европейската комисия (ЕК) за спирането на проекта "Южен поток" още на 12 декември м.г., след като на 1 декември руският президент Владимир Путин заяви при официалното си посещение в Турция, че основният инвеститор Русия спира проекта "Южен поток".

По БНТ Димитър Гогов се измъкна и не коментира информацията, че средната заплата в "Южен поток-България" е 10 000 лв. Така всъщност

Гогов не отрече за космическите заплати в "Южен поток България".

В отговор на въпрос откъде идват парите във фирмата, Гогов отговори: "От акционерите".

Акционер в "Южен поток България" от българска страна е БЕХ - Българският енергиен холдинг, който трупа основната част от парите си от сметките на българите за ток и газ.

Тоест внушителните заплати на "работещите" в спрения"Южен поток" нашенци се плащат от джобове на българите.

На въпрос какво всъщност работят в "Южен поток България", Гогов отвърна, че имало процедури, които са започнати и не могат да бъдат прекратени. Имало вариант фирмата да се закрие, но това трябвало да се реши от същия този БЕХ, който им плаща заплатите.

Припомняме, че годишно "Южен поток България" плаща за заплати и осигуровки на персонала по над 3 милиона лева.

Сред скъпите кадри на "Южен поток България" е и бившият шеф на НСО и приятел на Бойко Борисов Тодор Коджейков.

Загубата на компанията само за 2013 г. е 10,5 млн. лева милиона. Това показват годишните финансови отчети на дружеството, публикувани в Търговския регистър.

Същевременно властта ни убеждава как трябва да се вдигат цената на тока и газа, за да се пълни финансовата дупка в Български енергиен холдинг - акционерът, който плаща заплатите в "Южен поток България".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • ... - 10:31, 23 ян.

  Сагата "Мъртви души", епизод...изтървах му реда вече, продължава

 • мафиот - 10:06, 23 ян.

  Елате и вижте как ударно продължава работата по заварянето на тръбите на пристанището в Бургас.Цикъла е 24 часов и не е спирал на Коледа и Нова година.

 • тони - 09:45, 23 ян.

  Ние им плащаме Парите, чрез НЕК и БЕХ, идват от всички данъкоплатци, даже с лихви щото са на кредит. А при наличие на решение за спиране на политическо ниво, да се работи и харчат още пари де факто е кражба и измама.

 • Васил Филипоф - 09:19, 23 ян.

  Русия е връчила в ЕС официален документ за отказ от строителството на „Южен поток“, но у нас се мълчи, за да се харчат нови милиони.

Напиши коментар

Коментари