понеделник, 26 януари 2015, 13:18 ч.

Народно недоволство

Варна е на прага на нов бунт заради високите сметки за ток!

BNews.bg

Варна е на прага на нов бунт заради високите сметки за ток!

За 5 дни във Варна платихме над 120 лева, при условие, че се отопляваме на дърва, коментират варненци, получили безумно високите сметки за ток.

„Енерго Про“ с неадекватните си действия и малоумни шефове, май пак искат да изкарат народа на улицата.

Призовавам всички внимателно да си разгледат задълженията и фактурите. Карат ни да плащаме почти двойни сметки заради някакво малоумно изравняване на нещо си... — чувствам се побеснял“.

Това са коментари на побеснели варненци във Фейсбук.

„Оооо да, ние вече пуснахме жалба, но така като гледам май ще се стигне до съд“.

„Аз съм особено потресен. От максимална сметка в офиса през годината около 80 лв., днес получих сметка от 222 лв.! Забележи за какъв период - 22 Дек - 12 Януари! Че то има една седмица да сме били в офиса в тоя период...“.

„Най-вероятно периода ти е 23 ноември - 12 януари. При мен поне е така. Първата ми фактура е с периода 23.11-21.12 и си е нормалната, която съм си и планирал спрямо бюджета. Сега обаче само след 10 дни ми пускат втора фактура с период 22.12-12.01, и искат и двете да се платят в един и същи краен срок, което си е направо престъпно“.

„И при мен е така! От нормална сметка за в къщи от 40-50 лева , за декември платих 160, при положение, че 10 дена около Коледа и Нова година ме нямаше! Кажете какво да направим! Приказките нищо няма да решат!“.

„За 5 дни във Варна платихме над 120 лева, при условие, че се отопляваме на дърва“,

коментират варненци, които работят в София и са били само за празниците в родния си град.

„Когато дойде Борисов на власт, сметките във Варна скачат невероятно. Може би защото сме най-отдалечени от столицата“, допълват още хората.

Всички са категорични, че зрее нов бунт както преди две години, когато падна първото правителство на ГЕРБ.

Получихме множество оплаквания от цяла България, основно от клиенти на „Енерго Про”. Констатирахме, че клиентите са получили две фактури, като втората е с падеж 10 февруари. Това коментира по-рано в „Здравей, България” зам.-министърът на енергетиката Антон Павлов. Той беше категоричен, че по всеки един сигнал ще се извърши проверка.

„Още днес ще заминат екипи в района на Североизточна България. Планови проверки ще има и в останалите електроразпределеителни дружества. Очакваме и ДКЕВР да се включи в проверките”, каза той.

По думите на министър Теменужка Петкова проблемът с двете сметки идва от желанието на дружествата да спазят срока за отчитане.

Думите ѝ бяха коментар на информация, че клиентите на „Енерго Про" са получили двойни фактури за ток. Дружеството отново засича електромерите веднъж на 49 дни, както през 2013 г. Компанията не може да бъде глобена, защото формално е спазила наредбата и изискванията на закона, коментира тя.

Срокът за плащане на втората фактура, издадена от „Енерго Про", ще бъде удължен с 15 дни, каза енергийният министър в неделя пред журналисти.

Поводът за извънредният брифинг е появилата се в събота информация, свързана със завишени сметки за електроенергия на клиенти на „Енерго Про". Министърът поясни, че около 67 хиляди потребители на дружеството са засегнати от издаване на две фактури или около 5% от клиентите на дружеството във Варна.

По-рано стана ясно, че 

министерство на енергетиката започва масови проверки за двойните фактури на Енерго-Про в Северозападна България. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Кико - 12:51, 08 юли

    Номера е ясен ,ще опънат попадийката ,ама поради липса на попадийка ,ще прекарат народа на Варна ! И идиота НИКО ,не обиждай варнеци ,не са тъпи, а си търсят правата !И на тебе да ти бръкнат в джоба има да ревеш като недоклано прасе !И не търси под вола -теле ,ЕРП -тата трябваше отдавна да ги няма във България ! Преди тях се оправяхме ,много по добре ,ама лакомията на Костов ги доведе тук ! Та сега им берем гайлето !И понеже защитаваш косвено ,БОКО ,да прояви смелост твоя любимец и да ги изпъди от България ! Ако ли не -да си ходи на май.ната си !

  • niko - 19:30, 26 ян.

    Този път не минава номера.Тогава Иван Иванов човек на червените гадове ,златната флейта човек на ДПС скалъпиха преврата но сега не минава.Няма място за отстъпление .На ДПС кадрите работят в енерго про сина на Доган и ред други синчета и дъщери са там и мътят водата .Тъпите Варненци са овце първо блеят после зеят.

Напиши коментар

Коментари