неделя, 01 февруари 2015, 16:07 ч.

Блокирани туристи

Не пътувайте към Триград, пътят е под вода!

BNews.bg

Не пътувайте към Триград, пътят е под вода!

Пътищата към девинското село Триград и по направление Михалково – Чуреково са непроходими/

Пътят за Триград е затворен, тъй като коритото на реката е излязло и дори високопроходими автомобили не могат да преминават към момента.

Това съобши кметът на община Девин Цветалин Пенков.

В населеното място е имало 4 бедстващи обекта, от които 3 къщи. Хората са евакуирани на горните етажи на къщите и в момента се правят се диги.

Няколко автомобила с туристи остават блокирани от няколко часа в Триград, защото единственият път от селото е затворен, съобщи БТА.

Движението по пътя Михалково - Кричим, който беше затворен, вече е въстановено. В Настън в района на станцията за водоподаване също има високо ниво на речната вода и поради опасност от замърсяване на питейната, временно е преустановено подаването на вода на част от квартала.

Кметът каза още, че там, където има свлачища, групи на мобилизираните фирми към кризисния щаб на общината работят.

Населението в общината е призовано да запази спокойствие и ако има информация за бедстващи хора или нарушени обекти от инфраструктурата да уведомяват.

Пенков призова хората да се въздържат от пътуване в момента в посока Триград и Пловдив.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари