понеделник, 02 февруари 2015, 13:33 ч.

В Девин още търсят тела

Тунджа и Синаповска се успокоиха, падна бедствието за Смолян

BNews.bg

Тунджа и Синаповска се успокоиха, падна бедствието за Смолян

Бедственото положение в Смолянска област се отменя, очаква се да бъде отменено и в Тополовград заради успокояване на обстановката.

Бедственото положение в Смолянска област се отменя, очаква се да бъде отменено и в Тополовград заради успокояване на обстановката.

Областният управител Недялко Славов каза, че реките Тунджа и Синаповска са с нормални нива. Водата вече се е оттекла от наводнените земеделски площи, предаде БНР.

Продължава издирването на телата на съпрузите, паднали с джип в река Девин. Първо ще се направи опит да се изтегли автомобилът от водата и след това ще се обходи с лодки язовирът, за да се издирват телата.

До края на деня „Напоителни системи" ще вземе решение дали е нужно контролирано изпускане на язовир „Цонево"

край Варна, каза главният инженер на дружеството Валентин Славов. Според него в момента нито един от 190-те язовира, стопанисвани от Напоителни системи не е опасен за хората.

„Паднаха големи валежи в Лудогорието на язовир „Георги Трайков", в района на „Тича". И двата язовира са пред преливане, но не са преляли, може би довечера или утре ще прелеят. Няма място за притеснение.

На територията на област Хасково не преливат само три язовира, всички други преливат.

За "Георги Трайков" се колебаем, дали да отворим основния изпускател или да го оставим да прелее, защото изпускането първо означава 50-60 кубика, а пък преливането акумулира известни води в язовира, така че да прелеят по-малко", каза Славов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари