понеделник, 09 февруари 2015, 9:25 ч.

Седмица на брака

Венчават безплатно за 14 февруари

BNews.bg

Венчават безплатно за 14 февруари

Безплатни венчавки за младоженците ще има в обредни домове и църкви през седмицата на 14 февруари в страната.

Свещениците от столичната църква "Света Неделя" ще венчават безвъзмездно желаещите по време на Световната седмица на брака,

която започна вчера и ще продължи до Деня на влюбените.

За да се пристъпи към венчавката обаче има едно условие. Двойките трябва да имат сключен преди това граждански брак, съобщи БНТ. Така, ако една църковна сватба струва около 260 лева, хората ще дават 50 лева по-малко.

Останалите пари са за украса на храма, за хора и за документа, който се издава, уточни отец Мина от столичната митрополитска църква.

Вече има и една записана възрастна двойка.

Те не са записани точно за тази седмица, а за по-късна дата, но са научили за инициативата и са получили отстъпка. "”Всеки, който желае от 7 до 14-ти да заповяда съм казал, но казах, че ние това като ангажимент го приемаме и поемаме като свещеници през цялата година", каза отец Мина.

По време на световната седмица на брака се очаква да се включат няколкостотин двойки, които искат да задълбочат близостта и да събудят романтиката в брака им.

Мотото тази година са малките жестове един към друг.

Целта е повече двойки да създадат навик да изразяват любовта си по начин, съответстващ на нуждите на другия. За първа година църкви от трите клона на християнството, както и юдаизмът, се включват и подкрепят Седмицата на брака.

Седмицата на брака се провежда ежегодно в над 24 страни по света,

сред които Англия, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Италия, Белгия, САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Холандия, Южна Африка и др. Целта й е да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности.


* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари