четвъртък, 12 февруари 2015, 20:13 ч.

Шок при Реформаторите

Превратът на Янко Станев в СДС-Варна насади на пачи яйца Лукарски

BNews.bg

Превратът на Янко Станев в СДС-Варна насади на пачи яйца Лукарски

След преврата в СДС-Варна, при който на съмнителна конференция за лидер на сините в града бе избран "Синият Пеевски" - Янко Станев, Реформаторите и националният лидер на СДС Лукарски са в истински шок. Ще употреби ли Станев местното СДС за свои интереси и ще продаде ли партията за местните избори?

Новоизбраният председател на сините във Варна Янко Станев насади на пачи яйца лидера на СДС Божидар Лукарски.

Причината е, че министърът на икономиката няма верен коз в момента, който да разиграе.

Самият Станев бе изключен от партията преди 10 години и то лично от тогавашната шефка Надежда Михайлова. След това премина към ДПС, откъдето го изхвърлиха преди време. Това е в кратце историята.

Но хората гледат в бъдещето. Натам е вперил взор и самият Янко Станев.

Местните избори чукат. Той трябва да се подсигури с партия, за да може отново да се включи в надпреварата за общински съветник.

Какво по-добре да стори това от името на една умряла партия край морето. А, че СДС във Варна е слаба структура, всеки знае. Преди няколко години сините едва събраха хора от Варна, които да участват на националната конференция на партията в София.

И така - Станев няма партия. Завзема СДС и то точно, когато Лукарски е извън България.

Сега пред синия лидер стоят два пътя. Или да признае избора, но това ще го скара с Реформаторите, или да не го признае. Но второто ще даде силен коз на Станев. В пълното си право ще е да отсече: Уж са демократи, а не признават волята на хората, които са реалната сила на една партия!

Станев се е подсигурил. Ако изборът му бъде бламиран, той ще основе своя фракция, с която ще се борят за двама, дори трима общински съветници в бъдещия малък парламент на Варна.

Ще подкрепи кандидатурата на кмета на ГЕРБ Портних за нов мандат с логиката, че е автентичното дясно, което обединява, а не разделя хората.

Лукарски е в цугцванг. Единственият верен ход е да не признае избора на Станев във Варна. Да, ще загуби гласове, но той и без това почти ги няма в морската столица. По-добре е да изчисти името на партията, отколкото да се заиграва с хора, обиколили редица формации и неизменно свързани с управлението на Варна през последните 20-ина години.

Целият коментар - вижте в BPost.bg!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • въстанник - 09:49, 13 февр.

  Как и докога такива боклуци ще присъстват в българската политика?

 • сдс - шайка - 22:36, 12 февр.

  крадливи престъпници. доказано.

 • SS - 21:00, 12 февр.

  Щом тоя мошеник , брадат мазен козел е начело на СДС Варна, горко на СДС. Отврат.

 • кол - 20:48, 12 февр.

  Тая шушумига не се намери място то не беше сдс то дпс .

Напиши коментар

Коментари