понеделник, 27 юли 2015, 12:43 ч.

Над 1000 фирми

Работодатели в 29 града се вдигат на протест срещу цената на тока

BNews.bg

Работодатели в 29 града се вдигат на протест срещу цената на тока

Най-големият протест ще е в столицата, като очакванията са в него да се включат между 5000 и 6000 души.

Протестно шествие в 29 града срещу повишението на цената на тока за бизнеса готвят работодателите тази сряда.

В недоволството ще се включат над 1000 фирми, съобщава бТВ. Най-големият протест ще е в столицата, като очакванията са в него да се включат между 5000 и 6000 души. Синдикатите също ще подкрепят протеста.

Бизнесът иска да бъде отложена таксата „задължения към обществото” до Нова година,

а дотогава всички институции да имат повече време, за да помислят как да бъдат предприети повече мерки, така че да има икономии в енергетиката и да бъде намален дефицитът в НЕК

Бизнесът си запазва и правото да спира производства.

Този път то няма да бъде за час, а всяка фирма сама ще решава кога, за колко време и как да преустановява работа според спецификата на дейността си.

"Абсолютно против сме решаването на проблемите в енергетиката да става за сметка на индустриалното производство", заяви Добромир Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

"Прогнозираме загуба на работни места, фалити, загуба на конкурентоспособност

и всичко това ще рефлектира върху потреблението на енергия, върху приходите на бюджета", допълни той.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Справедлив Искренов - 06:07, 28 юли

    Таксата " Задължение към обществото " да я плащат Меглена Кунева - затворила двата реновирани блока в АЕЦ Козлодуй и Симеон Кобурготски - продал вечно печелившите Електро-разпределителни дружества на чужди фирми , който се чудят и ден и нощ как още и още да вдигат цените на ел-енергията

  • Анализ - 13:02, 27 юли

    За да огодят на шепа хора ,Боко и сие ще прецакат и малкото останали фирми ,които въпреки тях ,все още работят! Но ,ето какво значи истинско " приятелство " ! За да попълнят партийната касичка ,особено сега ,пред избори ,за пари герберите и тяхните подгласници са готови на всичко ! Какво ги интересуват 1000 предприятия и работещите в тях ,важното са кметовете ,това означава и на следващите парламентарни избори ,да имат "СВОЙ" човек ,навсякъде ,а работниците -вятър ги вее на бяла кобила !

Напиши коментар

Коментари