сряда, 13 януари 2016, 17:16 ч.

Финален процес

Унищожават ваксините дарени от Ердоган

BNews.bg

Унищожават ваксините дарени от Ердоган

Припомняме, че ваксината "Еувакс" е забранена за имунизация в страните от ЕС заради недопустимото високо съдържание на живак в нея.

Прокуратурата иска от здравното министерство да се унищожат опасните ваксини срещу хепатит В „Еувакс”. Припомняме, че 100 хиляди ваксини са влезли у нас като дарение от Турция и то при положение, че Изпълнителната агенция по лекарствата не е дала разрешение за употребата им.

Припомняме, че ваксината "Еувакс" е забранена за имунизация в страните от ЕС заради недопустимото високо съдържание на живак в нея. Така нито здравният министър Петър Москов, нито някой от неговите подчинени обясни защо ваксината е влязла у нас. След реакция от страна на медиите, Москов обяви, че те няма да се използват.

Преди няколко седмици ВКП образува проверка по сигнал за ваксината срещу хепатит B, както и за втората част от неизлъченото и цензурирано от БНТ разследване на журналистката Валя Ахчиева в предаването "Открито". Където именно в него се разказва за въпросната схема, както по-рано бе съобщено от BNews. 

Първата задача на магистратите от ВКП е била да установят къде е складирана опасната ваксина „Еувакс”. Местонахождението й вече е ясно, съобщиха разследващи. Предстои да се направи преценка за вината на длъжностните лица, които са позволили ваксината да влезе в страната.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Десита - 19:46, 17 ян.

  Моето дете пострада от тази ваксина.... Не мога да се примиря....Дано повече майка се осъзнаят и да НЕ ваксинират децата си!!!!

 • Соня - 00:03, 15 ян.

  Да се възстанови правото на семействата,отказали да ваксинират децата си за получаване на детски надбавки.Изискването до сега беше да са сложени всички ваксини.

 • Дарина Кирова - 17:07, 14 ян.

  Не само заради ваксините, а и за биометричните данни - пръстови отпечатъци,чакате да ги въведат и да се възмутите както сега че ваксини сигурно са поставени. Знаете ли, че лечението на едно заболяване води до друго? Аз за много неща не само знам, но и .....

 • ники - 15:16, 14 ян.

  Та нали Москов каза по телевизиите, че ваксините са върнати в Турция ,а ние сме им дали в замяна ваксини против туберколоза за стотици хиляди лева...а уж те ни правят "дарение " с турските ваксини пълни с отрови и приложени на децата в провинцията...Джипитата имат имунизационни срокове и правят ваксини , па ако ще и да умре дете ,така иска Здравната каса за да преведе пари за имунизации......жалки, продажни и малоумни управляващи България,

 • pisana306 - 11:36, 14 ян.

  Няма да се дели от групата човека

 • е и какво - 08:57, 14 ян.

  В момента с ваксината "Еувакс" се имунизират децата в провинцията. Който не вярва да провери какви ваксини са изпратени в Петрич. Дори да се прикрие от властите може да се провери в компютрите на лекарите и в отчетите които те пращат в НЗОК.

 • самотния - 21:15, 13 ян.

  Москов и ти ли си от продажниците на Бг.

Напиши коментар

Коментари