неделя, 31 януари 2016, 17:37 ч.

Референдум по темата

Швейцария плаща на всеки свой гражданин по 2500 евро на месец

BNews.bg

Швейцария плаща на всеки свой гражданин по 2500 евро на месец

Първата страна в света, където жителите имат гарантиран месечен доход

Швейцария ще плаща на всеки свой гражданин по 2500 евро на месец, ако това предложение бъде одобрено на предстоящия през юни 2016 година референдум, пише „Индипендънт”.
Ако гражданите одобрят идеята, Швейцария ще стане първата страна в света, където жителите имат гарантиран месечен доход. В предложението са включени пълнолетните граждани, докато за децата ще се изплащат по около 600 евро.

Според проведено в страната проучване, швейцарците няма да се откажат да ходят на работа, даже ако предложението мине на референдума. Но настроенията срещу идеята не са никак малко- 56% от живеещите в страната са убедени, че предложението ще бъде отхвърлено.

Ако все пак идеята бъде приета, Швейцария ще изразходва по 208 милиарда швейцарски франка на година, като 55 милиарда от тях ще дойдат от социалните фондове на страната.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • ГМД - 20:04, 31 ян.

    Гарантирания минимален доход е нещо, което трябва да се случи веднага и в целия свят. Това е ЕДИНСТВЕНИЯ, най-добрия, най-сигурния начин за противодействие на безапелационното обедняване на народите и произтичащите от него престъпност и напрежение.

Напиши коментар

Коментари