сряда, 09 март 2016, 17:18 ч.

Политика… за всеки!

Протестна мрежа се разплита! Надъхани протестъри си правят партия!

BNews.bg

Протестна мрежа се разплита! Надъхани протестъри си правят партия!

Хората от улицата, онези, които се втурнаха да протестират срещу избора на Делян Пеевски, сега са решили, че е време да коват закони

Дръж се, народе! На хоризонта се задава нова партия – „14-ти юни“. Ще ви припомним една приказка, която гласеше: В България всеки разбира от футбол и политика! Е, оказва се, че група младежи или не точно, също са решили, че ще си намерят място под слънцето на политическата сцена.

Хората от улицата, онези, които се втурнаха да протестират срещу избора на Делян Пеевски, сега са решили, че е време да коват закони. Боже!

Първото нещото, което може да те накара да се откажеш от тях е името на партията им „14-ти юни“. С какво се свързва тази дата? Ако питаш народа сега, само една дузина ще знаят какво е станало тогава. А да се опиташ да повлечеш по-голям брой симпатизанти – абсурд.

На иначе гръмка пресконференция в БТА, беше представена Учредителната декларация на политическа партия, която ще набере подписи, за да се учреди партията. И понеже не успя на единия фронт, сега лицето Ясен Атанасов е решило да опита по друг начин. Атанасов, който е от създателите на „Протестна мрежа“, обяви, ако не знаете, че днес е: „Един красив ден за българската демокрация, какъвто беше и 14 юни 2013 година.“

И наслушали се на много по-тежки политически мнения, самите учредители решиха да преповторят думите им: „От оставката на правителството на Пламен Орешарски мина достатъчно време, за да демонстрират политиците воля за промяна на държавата. Целият държавен апарат работи в полза на статуквото. За съжаление не виждаме воля за промяна“, каза Александър Стоянов.

Самите те признаха, че не се разграничават от „Протестна мрежа“, а със създаването на политическия проект ще имат различен инструмент за влияние.

За да бъдат модерни и „необвързани“ със статуквото, инициаторите не посочиха настояща партия, с която да си партнират на политическия терен. И в програмата им нищо ново. Все неща, които са давани като заявки - изчистване на политиката, институциите и държавната администрация на национално и местно ниво от обвързаностите, борба с корупцията. Познатите обещания за съдебна реформа и липса на каквото и да е вмешателство, създаване на стабилна бизнес среда и не на последно място достигане на добър жизнен стандарт… да видим какво ще бъде началото и колко скоро ще дойде и краят на опитите на протестърите да станат държавници.

Новата партия идва след като от "Протестна мрежа" усетиха сладостта на властта, допирайки се до нея чрез бившия правосъден министър Христо Иванов. Очевидно те вече са в пълна готовност да поемат по пътя на корупционерството с добре научени уроци за схемите по високите етажи на властта. Мълвата около "Протестна мрежа" пък носи, че най-вероятният спонсор на новата партия ще бъде самият Иво Покопиев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Красьо Беличкия - 16:29, 11 март

  Протестна мрежа са 50 лумпена... А на протестите бяхме над 50 хиляди...

 • Виктор - 21:42, 10 март

  Милев, те повечето депутати са за избиване, бе човек :)

 • Милев - 01:46, 10 март

  На 14 юни Цанков прави кървав преврат. Избиват се депутати по улиците. Датата име на партията не е случайна.

 • Алфа - 18:47, 09 март

  Соросовите мекерета и грантаджийските медии има достатъчно в политиката . Тези изроди са излишни като целия БОСТАН

Напиши коментар

Коментари