петък, 11 март 2016, 7:57 ч.

В същия ден баба Дона взела пенсията си

ЖЕСТОКО! Пребиха 93-годишна за последните й 100 лв.! (ОБНОВЕНА)

BNews.bg

ЖЕСТОКО! Пребиха 93-годишна за последните й 100 лв.! (ОБНОВЕНА)

Нападателят скрил телефона, за да не може да се обади на никого

Маскиран мъж преби и ограби самотна жена в пловдивското село Ръжево Конаре. Жестокият побой води до хирургията, а цената на болката на 93-годишната пенсионерка е Дона Чернева... 100 лева.

Във вторник вечерта Донка легнала без да заключи външната врата. Изведнъж в къщата се промъкнал неканен гост. „Цялото тяло ме боли като ме би това момче. Би ме и вика: „Дай парите, дай пенсията!”, спомни си Дона Чернева пред Нова ТВ.

Нападателят си тръгнал със 100 лева – остатъка от пенсията на пенсионерката. Преди да си тръгне, скрил телефона, за да не може да се обади на никого.

„Много работи прави това момче. Два часа си игра с мен и ме би”, разказа Дона Чернева. Жената се намира в пловдивската болница със кръвонасядания по цялото тяло. Близките на пострадалата все още не могат да си обяснят случилото се. Те твърдят, че нападението е дело на човек, който знае, че жената е сама и е взела пенсия същия ден.

„Извършено е едно нападението от някой лумпен, който е знаел, че на тази дата се взима пенсия и е посегнал само заради пари. Нищо друго не е пипнато”, обяснява Иван Чернев, син на пострадалата.

Тази сутрин главен комисар Христо Терзийски обяви, че по случая има двама арестувани мъже - на 27 и 32 години, с криминални прояви.

Ще бъдат повдигнати обвинения за отнемане на чуждо имущество със сила, по тези членове наказанията са високи, така ще към тях ще се приложи мярка „задържане под стража“. Повече информация щяла да бъде дадена по обяд.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Николай - 10:43, 11 март

    Трябва на кол да се набучи мръсника направил това.

  • Николай - 10:43, 11 март

    Трябва на кол да се набучи мръсника направил това.

Напиши коментар

Коментари