петък, 18 март 2016, 14:51 ч.

Всеки се ражда с ясно дефиниран пол!

Американска педиатрична асоциация: Има само два пола, не обърквайте децата!

BNews.bg

Американска педиатрична асоциация: Има само два пола, не обърквайте децата!

Учените настояват насърчаването на приема на хормони, променящи пола, да се криминилазира като насилие над деца.

Американският педиатрична асоциация настоява преподаватели и законодателите да отхвърлят всички политики,  които създават впечатление на децата, че съществуват повече от два биологични пола.

Те са категорични, че фактите, а не идеологията  определят реалността. Учените от американската асоциация изтъкват множество такива в защита на това, че съществуват само два пола.

Според тях научното определение за пол се базира върху двата типа хромозоми - ХХ или ХY. Те са категорични, че няма нито едно доказателство, че при нормално разпределение на хромозомите съществува биологично определение за "трети пол".

Нека не смесваме науката с либералното говорене и да правим разлика между сексуална ориентация и пол, призовават педиатрите. Никой не се ражда с определена сексуална ориентация, но се ражда с ясно дефиниран пол, уточняват от Асоциацията. Той се определя не от външните полови белези, а от наличието на определен тип хромозоми, допълват американските учени.

Ако някой мисли, че е роден с различен от хромозомния му пол мъж в женско тяло или жена в мъжко - това сочи психологическо разстройство. Лъже ги умът, не тялото, категорични са учените. Това не важи за хермафродитите, които са родени със сгрешени хромозомни двойки. При тях става дума за изключения, уточняват те.

Педиатрите подчертават също, че пубертетът не е болест и зачестилото напоследък приемане на лекарства за хормонален блокаж по време на тийнейджърските години е изключително опасно.

Твърди се, че ако минат през нормален и нетретиран с лекарства пубертет, 88% от сексуално обърканите деца в крайна сметка приемат своя естествен пол.

Възрастните, които приемат хормони за промяна на пола, са двойно по-застрашени от самоубийство и тежка депресия, в сравнение с тези, които преодолеят психологическия си проблем, предупреждават от Асоциацията.

Американската педиатрична асоциация настоява насърчаването на приема на хормони, променящи пола, Да се криминилазира като насилие над деца.

Източник: http://www.acpeds.org/the-college-speaks/position-statements/gender-ideology-harms-children

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Патилан - 21:38, 16 февр.

  А, има и трето направление-XYЙ!

 • Патилан - 21:37, 16 февр.

  А, има и трето направление-XYЙ!

 • Фейк Нюз - 16:31, 14 февр.

  Това не е истинската асоциация на педиатрите в САЩ, а някакво НПО на педиатри-евангелисти.

 • д-р Любенова, дългогодишен детски лекар - 12:23, 11 ян.

  Не ми е необходимо да ми се обяснява от някои каква е тази организация или какво тя пише. Биологията е написала колко пола има и съответните патологии. Социален пол??????? Със същото основание можем да напишем социален слон, различен от биологичния слон и като го напишем, реалността е ясна. Има само един слон!

 • Петър - 17:37, 10 ян.

  За мен самият факт че дискутираме подобна тема е потресаващ - мъже и жени е имало от край време, така и ще си остане за в бъдеще - всичко останало е занимание за малоумници които имат прекалено много свободно време... и ако учителката в училище се опита да налива подобни джендърски идиотщини в главата на детето ми ще отида и ще я осъдя за сектантсво...

 • Петър - 17:37, 10 ян.

  За мен самият факт че дискутираме подобна тема е потресаващ - мъже и жени е имало от край време, така и ще си остане за в бъдеще - всичко останало е занимание за малоумници които имат прекалено много свободно време... и ако учителката в училище се опита да налива подобни джендърски идиотщини в главата на детето ми ще отида и ще я осъдя за сектантсво...

 • Vasil - 07:37, 10 ян.

  Без значение каква е организацията - педерастията е нещо много гнусно..! Като ви чета коментарите, оставам с впечатлението, че сте направо възмутени. Били такива, били онакива.. ама казват самата истина! Родило се мъж, пък вика: Ох, дойде ми, неразположена съм..! Не бе, педераст, просто имаш диария!

 • атеист - 11:56, 20 март

  Призовавам всички,които НЕ поддържат че Господ е създал Адам и Ева т.е.САМО мъж и жена и проповядват джендъризма и истамб.конвенция,да се вдигнат и да поискат от папата,от вселенския патриарх,от всички христяни ДА СЕ ПРОМЕНЯТ БИБЛЕЙСКИТЕ ТЕКСТОЕ,т.е.да се пренапише по модерному Библията.

 • abti - 22:45, 21 март

  Организацията може да е всякаква, но това не отменя твърдите научни биологични факти, че човек се ражда или мъж, или жена. Или си с XY хромозома, или с XX. Трета комбинация между двете няма!

 • Учен - 18:49, 21 март

  Тук само гейове и безполови май коментират...

Напиши коментар

Коментари