сряда, 30 март 2016, 14:32 ч.

Воденичен камък на врата на премиера и правителството

Бареков: Москов е еманация на цялата управленска безпомощност

BNews.bg

Бареков: Москов е еманация на цялата управленска безпомощност

Хаосът в здравеопазването е еманация на цялата управленска безпомощност и безхаберие. Това заяви евродепутатът и лидер на ББЦ Николай Бареков. Коментарът му идва по повод напрежението в лекарското съсловие и организираните стачки в цялата страна. Според евродепутата Москов не е самата болест, той е симптом на слабо и некадърно сглобено псевдоуправление с една цел - грабеж. В своя коментар по темата той констатира, че държавата ни има бюджет за здравеопазване, който надхвърля 5 млрд. лв, и 20 млрд. лв. нови дългове, а всъщност нито една започната реформа.

Бареков прави заключението, че парите изтичат всеки месец като стотици милиони в бюджетния дефицит за безумни харчове при Москов, Ненчев, Бъчварова, Павлова, фонд "Земеделие", Агенция "Пътища", Здравната каса, за раздута администрация, кражби, комисионни, тлъсти бонуси, за "тунеядци и лапачи от четири партийни търбуси - ПФ, АБВ, РБ, ГЕРБ".

Ето и целия коментар на евродепутата, публикуван в личната му страница във Фейсбук:

* представяме без редакторска намеса

Москов е воденичен камък на врата на премиера и правителството. Хаосът в здравеопазването е еманация на цялата управленска безпомощност и безхаберие. Най-масовото лекарско съсловие стачкува срещу властта и министъра! Краят е ясен при такъв мащабен конфликт.

Болните, децата, майките и пенсионерите са най-лесната и болезнена за обществото жертва от безобразната анархия в здравеопазването. Вместо с реформи, Москов две години гаси пожара в системата с бензин и разтяга локуми в поръчкови интервюта. Лекарите искат ясен регламент и отговори, а получават ужким стотина милиона отгоре от бюджета. Бюджет, който надхвърля 5 милиарда, буквално за НИЩО! Пари, които ще изтекат в продънената каца на системата. 20 милиарда нови дългове бяха опукани от правителството за по-малко от две години срещу нито една реформа!

Най-важният въпрос е: Къде са парите?

Никъде видимо. Значи изтичат всеки месец като стотици милиони в бюджетния дефицит за безумни харчове при Москов, Ненчев, Бъчварова, Павлова, фонд "Земеделие", Агенция "Пътища", Здравната каса... За раздута администрация, кражби, комисионни, тлъсти бонуси за тунеядци и лапачи от четири партийни търбуси - ПФ, АБВ, РБ, ГЕРБ.

Москов не е самата болест, той е симптом на слабо и некадърно сглобено псевдоуправление с една цел - грабеж. Понеже милиардите не говорят нищо за оскотелия и ослепен българин, ето ви един прост пример:

Мерките на ББЦ щяха да изключат от системата на ПЛАТЕНИТЕ здравни услуги и платените лекарства децата, майките и пенсионерите срещу БЕЗПЛАТНО здравеопазване и лечение. Колко щеше да струва? Колкото и да струва щеше да е полезна стъпка в правилна за народа посока. И щеше да струва почти нищо на фона на опуканите 20 милиарда борчове, които пак днешните деца ще плащат. Нито една започнала реформа, а щяхме да имаме поне една случила се срещу нищожни пари, ако "идеите на Бареков" и ББЦ за социална справедливост не бяха смачкани от политическата олигархия и нейните реформаторски, патриотични и ченгесарски слуги.

Сега майките и децата реват пред заключените кабинети на джипитата, а от Нова година ще им взимат пръстови отпечатъци пред болниците като на разбойници. Гарантирано за тях от истинския престъпник Москов и менторите му ГЕРБ. Не стига, че ограбиха здравните ни осигуровки и данъците ни, но и ни сложиха камък на шията с колосални дългове за поколения напред.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • . - 22:43, 30 март

  Bnews.bg/article-149333....bnews.bg-article-1493923

 • . - 22:41, 30 март

  Bnews.bg/article-149333

 • минаващ - 22:08, 30 март

  Москов е негодник, в пълен унисон с ментора си БМБ най - голямото бедствие в новата история на България!

 • зрител - 22:07, 30 март

  Изцяло ви подкрепям.Не само този некадърник,седящ в стола на министъра на здравеопазването,а целият бандитски кабинет трябва да бъде уринат от политическото пространство и даден на съд.

 • Емилио Боев - 22:06, 30 март

  Толкова арогантен, нагъл и подъл министър България не е имала.

 • таня костова - 22:04, 30 март

  Съгласна съм с всичи точки за исканата оставка.Колкото по бързо го махнат ,толкова по-добре.Но сега въпроса е ,кой ще бъде следващият?След като виждам,какви ни управляват държавата,алчни и самозабравили се човечета.

 • ядосан - 22:02, 30 март

  Нагъл,арогантен,циничен американски слугинаж Петър Москов! ОСТАВКА!!!

 • мъченик - 22:01, 30 март

  Само той ли, а останалите Айдуци, които са ни сложили хомота, и ни изсмукват буквалния смисъл на думата, кръвчицата. Ако са животни – зверове, след като се наядат, спират да комсумират, а тези нямат насита. Вижте само колко милиарда лапнаха и продължават, да ограбват и правнуците ни…УЖАС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • антимутра - 22:00, 30 март

  Не е ли време за ОСТАВКА НА ТИКВОЧА? Той ни натресе тая гад и много други плазмодии!

 • българин - 21:59, 30 март

  Господин Москов,нямате ли страх от Бога?Толкова ли мразите този народ?

Напиши коментар

Коментари