понеделник, 11 април 2016, 13:21 ч.

Обвиненията в популизъм се оказаха безпочвени

Калфин по стъпките на Бареков: 1 милион работни места - мисия възможна!

BNews.bg

Калфин по стъпките на Бареков: 1 милион работни места - мисия възможна!

Това го доказват и цифрите.

1 милион работни места за българите - мисия възможна! С днешна дата се оказва, че заявките, които Николай Бареков даваше преди парламентарните избори са напълно осъществими. Тогава той беше обявен за популист, а днес се оказва, че всъщност намеренията му са били напълно възможни за изпълнение.

Идеята за създаването на 200 хиляди работни места на година се оказа напълно реалистична, а това го доказват и цифрите.

Статистиката от ведомството на Ивайло Калфин показва, 200 хиляди са намерили работа през 2015. Сега министърът на АБВ се бие в гърдите, всички стоят и му ръкопляскат, а лидерът на ББЦ и настоящ евродепутат беше подложен на ожесточен натиск както от медии, така и от политически противници след заявката, че ще осигури 1 млн. работни места за 8 години или 2 мандата. Всеки средно интелигентен човек може да направи простата сметка и да установи, че всъщност това са 200 хиляди места, даващи възможност на трудоспособните българи да изкарват прехраната си. Едни и същи цифри изречени от две различни личности - единият обаче обявен за популист, а почти 2 години по-късно другият - за реалист. Двоен стандарт!?

Ето какво сочи отчетът на бюджета на Министесрство на труда:

През миналата година малко над 200 хил. българи са започнали работа на първичния пазар на труда, или с 10 хил. повече от плана. Близо 57 хил. младежи до 29 г. са започнали работа до 4 месеца след като са се регистрирали в бюрата по труда. От тях почти 15 хил. са работили на субсидирани позиции. Срокът от 4 месеца е ангажимент на страната ни в изпълнение на младежката гаранция, по която Брюксел е отпуснал финансиране от 56 млн. евро.

В края на декември 328 921 българи са без работа в бюрата по труда, като спрямо началото на годината са намалели с 35 хил. души. 10% средно е безработицата за м.г. Неактивните българи - които не учат и не работят - между 15 и 64 г. са близо 1.5 млн. души, или 31 на сто от всички в тази възрастова група. От тях 166 хил. са обезкуражените хора - не търсят работа, защото нямат надежда, че ще намерят. Те обаче намаляват с над 19 хил. за една година.

Проблем на пазара на труда остават продължително безработните - те са над 40% от всички регистрирани според отчета на ведомството на Ивайло Калфин. За другата уязвима група - хората над 55 г., от министерството посочват, че страната ни е изпълнила националната си цел за заетост, защото близо 551 хил. българи в предпенсионна възраст работят, а това е почти 56 на сто от хората в тази група. Въпреки оптимистичната констатация на МТСП безработните над 50 години се увеличават като дял от общия брой на хората в бюрата по труда до 40 на сто.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • читател - 10:58, 20 март

  моля,отсранете тази остаряла отдавна новина!

 • шефа - 14:38, 24 ноем.

  Калтакин,ама ти каква мазна,долна и лъжлива твар си.

 • . - 23:05, 26 септ.

  СКОРО ЩЕ СТАНАТ 5 МЕСЕЦА ОТ КАКТО СТОИ ТАЗ НОВИНА НА ВИДНО МЯСТО В САЙТА ви.

 • гоце с 3 пера - 08:43, 07 юли

  Боко и Шиши са разследвани от 4 европейски прокуратури за пране на пари и изнасянето им към офшорни зони / КТБ, Булгартабак , ... / Гоцето мълчи и не казва кой наряза 'Кремиковци' за скрап . Мълчи и не казва , защото е вътре в 'бизнеса' заедно с Боко и Доган / чрез Трактора, Хр. Ковачки и 'Надин' / ... Гоцето мълчи и не казва дали в българския футбол се въртят мръсни пари / наркотици, контрабанда, откраднати и изнесени пари към офшорни зони, ... / Така че, би било по - добре Гоцето да замълчи по този въпрос и да ходи да си рита футболната топка с Боко, Малкия Маргин, Шиши и другите кадри на сик ! А то има ли поне един 'бивш' кадър на сик, който да не е свързан с футбола ? Не е ли време Боко, Гоцето Седефчов, Доган, Шиши, Сергейчо и сие да си стягат куфарите и да направят своя личен избор - Гуантанамо 1, Гуантанамо 2, Сибир 1, Сибир 2, Диарбекир 1, Диарбекир 2 ? Гоцето Седефчов е покровител на Пешо сумиста и Трактора. Ако Калфин беше свестен човек, отдавна щеше да се е разкарал от октоподите и килърите ...

 • a - 19:23, 21 юни

  На всички е ясно, че Гоцето Седефчов от с. Сирищник е неформален собственик на фабриката в с. Горни Лом , видинско, сиреч той трябва да носи основната вина за смъртта на 15 - те загинали наши сънародници. Гоцето е кукловод и на псевдо - олигарсите В. Манчев, Гр. Ганчев, Людмил Стойков, Марио Николов / САПАРД /, сиреч той е истинският собственик на уж притежаваните от тях активи и авоари. Нека не се учудваме , че отстреляха бивши негови съветници / Емил Кюлев, Манол Велев ! Може би Гоцето е бил неформалният собственик и на уж притежаваните от тях активи и авоари. Да не забравяме и синчето му с хотелчетата за милиони ! Гоцето е кукловод на Трактора и Пешо сумиста, които бяха неговите 'бухалки' .

 • a - 06:36, 26 май

  Гоцето седефчов от с. Сирищник има право и да влезе на 'топло' при Пешо сумиста - там , където му е мястото ... Гоцето Седефчов е един от покровителите на Пешо сумиста и Трактора . Ако Пешо сумиста се кандидатира за президент, Гоцето Седефчов има право да се кандидатира като негов вице - те са идеалната кандидат - президентска двойка, те са 'нашата гордост', те са 'бъдещето' на БГ ...

 • a - 17:54, 25 май

  Бивш шеф на следствен арест с условна присъда, закрилял Пешо сумиста от 'Килърите' . Бившият началник на шуменския следствен арест Христо Гичев, сега общински съветник от АБВ във Велики Преслав, е с влязла окончателно в сила присъда от 5 месеца затвор условно ... Сещайте се за останалото !

 • a - 12:06, 20 май

  На Гоцето единствено трябва да му се даде възможност да чете лекции за ползите и вредите от доксициклина ! - Все пак той е доктор на науките, а Пешо сумиста е неговият най - добър студент ... Пешо сумиста беше студент в киевския университет заедно с псевдо - манекенките на Маргините ... Гоцето, разбира се, пак ще има избирателна амнезия и ще каже, че нищо не знае по въпроса . Но ние помним, Гоце !

 • a - 09:01, 19 май

  След като вече се знае, че Пешо сумиста и др. килъри са изпълнявали 'мокри' поръчки и след като се знае, че Гоцето Седефчов, Доган, Шиши, Митьо Гестапото и др. кадри от дс са техни покровители, то тогава защо цацаратурата мълчи и не казва кои са били 'поръчителите' на 'мокрите' поръчки ? Не станаха ли вече прекалено много престъпниците Пешо сумиста, Трактора / и отстреляните / Манол Велев, Емил Кюлев / около Гоцето ? Да не забравяме, че Гоцето Седефчов беше неформален собственик на онази фабрика във видинско, в която на 01.10.2014 г. 15 наши сънародници си отидоха от този свят при взрив ! Идеалната кандидат - президентска двойка е Гоце Седефчов - Пешо сумиста ! Те са 'нашата гордост' !

 • a - 09:00, 19 май

  Нека пак да повторим - Гоцето Седефчов, Доган, Митьо Гестапото, червеният Кирчо, който използва думичката 'помияр' в речника си, Пешо сумиста и Йосич се оказаха от една и съща страна на барикадата . Не е ли точно това коалиция 'Йосич' ? Да не забравяме, че Запалката и Бр. Аспарухов са покровителите на братя Галеви ! По - интересният въпрос е : Какво търси Калфин при Гоце , Запалката и червеният Кирчо, които са свързани с Пешо сумиста, Трактора, братя Галеви, Йосич ? Ако Калфин има претенции, че е свестен човек, трябва НЕЗАБАВНО да се дистанцира от тях ?! На предишните президентски избори Ламбо НЕ можа да бие Плевнелиев - това е факт ! Гоце нещо издрънча ли, че си фантазира, че Калфин щял да има по - добър резултат от Ламбо ? Гоцето Седефчов да си гледа там технологиите на доксициклина - все пак е доктор на науките !

Напиши коментар

Коментари