петък, 15 април 2016, 16:00 ч.

Бежанците не се спират, а…

Бъчварова хвърли "бомбата": Мигранският натиск е намалял!

BNews.bg

Бъчварова хвърли "бомбата": Мигранският натиск е намалял!

Извършените разходи за охрана на границата през 2015 г. са 137 млн. лв., а осигуреното веществено имущество е на стойност 21 хил. лв.

„Не можем на 100% да предотвратим навлизането на мигранти, докато не довършим изцяло преградното съоръжение на границата ни”, обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в парламента.

По нейните думи засега държавата оказва „превантивен ефект при подготовката на органите при незаконно навлизане на територията на страната, въведени са 300 военнослужещи допълнително”.

Извършените разходи за охрана на границата през 2015 г. са 137 млн. лв., а осигуреното веществено имущество е на стойност 21 хил. лв. Това е „изключително малко”, отчете Бъчварова, цитирана от Вести.бг.

Закупено е облекло за служителите, охраняващи границата, но се предвижда да бъдат осигурени още обувки. При поддържането на автомобилния парк в МВР срещат проблеми за подмяна на автопарка, допълни Бъчварова.

Бъчварова каза още, че бежанският натиск към страната в сравнение със същия период на 2015 г., е намалял с 30-36%.

На фона на тези думи, всеки ден ставаме свидетели как граждански патрули ловят все повече бежанци, а от днес последната нелегална група от 39 мигранти е заловена от полицията.

И тук дойде мястото, където Бъчварова изуми с изказване, което е по отношение на вътрешната стабилност в държавата. Ако сам не си правиш ПР, кой?!

„Като погледнете държавите около нас във всичките текат процеси на политическо дестабилизиране по една или друга причина. Голяма част от държавите са пред избори-Сърбия, Македония, Румъния в Гърция има своите проблеми с протестите, Турция има своите вътрешни проблеми. Фактът, че в България вътрешната стабилност е най-видима и забележима, това не означава, че тя не може да бъде атакувана”, предупреди вътрешният министър, но подчерта, че към момента няма сигнали, постъпили в службите за евентуална атака.

Бъчварова поясни, че за спонтанния бежански натиск са взети мерки и той може да бъде овладян. Явно е обаче, че овладяването става трудно или ще бъде все по-невъзможно за МВР.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Бай Иван - 10:24, 17 май

  Айде вече да премахнете "актуалната" новина, че изстина отдавна.....

 • българин - 09:48, 19 окт.

  мигрантският поток намаля, защото разбраха, че по шибано място от БГ няма.

 • гоце с 3 пера - 10:29, 01 юни

  Питал ли пред свидетели зам.-главния прокурор Борислав Сарафов разследващата полицайка от ГДБОП Любомила Ценова: Ти свирка правила ли си? Този въпрос като мълния обиколи вчера всички полицейски служби, които не се занимаваха с нищо друго, освен да нищят безпрецедентния скандал със заместника на Сотир Цацаров.''

 • Баста - 12:09, 03 май

  Стига с този план Ран-Ът! Видя се, че е раздухан от агенция Партенка. Нито някой го е одобрявал, нито се е прилагал. Има специален филм за него. Гледайте го!

 • а - 11:15, 20 апр.

  Боко е прав за едно - интернетът е голяма работа . Отваряш сайтове, които не хвалят Боко и там си пише за амфетамините, източването на горива, фалшивия алкохол и др., описани подробно от американските посланици . Точно така се контролира една държава в неин ущърб , като се назначават лица с тъмно минало ... Боко може и да овчар, досущ като правешкия сатрап, но ние НЕ сме овце !

 • a - 11:03, 20 апр.

  Очевидно е, че РанЪт се изпълнява с пълна сила !? Става въпрос за обезлюдяване на държавата ни до 3 - 4 милиона население ... Държавата се обезлюдява със скорост по - висока дори и от скоростта на светлината и дори ЦРУ останаха изненадани от този факт. Как най - лесно се управлява една държава в неин ущърб ? Назначават се лица с тъмно минало , които ги контролират чрез досиетата им и ако не изпълняват заръките им в ущърб на държавата ни, следва Гуантанамо 1, Гуантанамо 2 . Бъчварова да не се прави на ощипана ! Тази държава се обезлюдява, за да я заселят със сирийци,афганистанци, мароканци, иракчани и сие ... Това не е конспиративна теория . Затова и топ - престъпниците / корумпираните политици и магистрати и кукловодите ом от дс/кгб / у нас никой не ги закача. Затова и Трактора, Маргините, Брендо и сие са честни и трудолюбиви български граждани, а не престъпници ...

 • женски поток - 16:48, 15 апр.

  На Бъч "потока" и бил намалял.... поради навлизане в менопаузата ще да е, но най-добре е падишаха да я прегледа! Той разбира от всичко.

Напиши коментар

Коментари